Αρχιχρονιά με κινητοποιήσεις σε ΓΝ Πατησίων και 7ο ΙΚΑ

Με κινητοποιήσεις έκλεισε το 2011 για τους εργαζόμενους του ΓΝ Πατησίων, αφού ο Λοβέρδος αποφάσισε το Νοέμβριο τη δραματική μείωση των κλινών από 100 σε 80, ενώ ταυτόχρονα το αφήνει χωρίς γιατρούς από τα τέλη Ιανουαρίου του 2012, οπότε λήγουν οι ετήσιες συμβάσεις όλων των επικουρικών γιατρών του. Έτσι το νοσοκομείο θα δυσκολεύεται να εφημερεύσει, όταν μάλιστα το τελευταίο εξάμηνο έχει αυξηθεί σημαντικά η δουλειά στις εφημερίες, επειδή το υπουργείο αδρανοποίησε το γειτονικό 7ο ΙΚΑ με το οποίο συνεφημέρευε.

Συντάκτης
Μπάμπης Φαράντος, μέλος Πρωτοβουλίας Εργαζομένων ΓΝ Πατησίων

Στις 14 Δεκεμβρίου έγινε στο νοσοκομείο σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα με δημάρχους (Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας), δημοτικούς συμβούλους από τους όμορους δήμους και το Δήμο Αθηναίων (με παρόντες τους επικεφαλείς και των 3 παρατάξεων της Αριστεράς, Πορτάλιου, Σοφιανού, Κωνσταντίνου) και αντιπροσώπους Λαïκών Συνελεύσεων, ώστε να ενημερωθούν και να στηρίξουν τις  κινητοποιήσεις εργαζομένων και κατοίκων.

Εκλογές

Στις 20 και 21 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του ΓΝ Πατησίων συμμετείχαν μαζικότατα στις εκλογές για τους 2 αιρετούς εκπροσώπους στο ενιαίο Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ΓΟΝΚ Άγιοι Ανάργυροι και ΓΝ Πατησίων, με αποτέλεσμα να εκλέξουν πανηγυρικά τον ένα εκπρόσωπο (την πρόεδρο του Σωματείου) και να χάσουν για ελάχιστους ψήφους την εκλογή του δεύτερου εκπροσώπου (μέλους της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων). Έδειξαν έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν αφήνουν τις τύχες τους στα χέρια των διορισμένων από το Λοβέρδο διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και συμβούλων που στους 4 μήνες που υποτίθεται ότι μας διοικούν από το ΓΟΝΚ, δεν έχουν λύσει κανένα πρόβλημα του ΓΝ Πατησίων, αλλά εκτοξεύουν συνεχώς απειλές εναντίον μας.

Το 2012 βρίσκει το ΓΝ Πατησίων με τραγικές ελλείψεις σε υλικά (π.χ. αποστειρωμένα γάντια!), το Λοβέρδο να μεταφέρει την τελευταία στιγμή (27/12)  στα χαρτιά το μισό 1ο ΙΚΑ («Παπαδημητρίου») στο ΓΟΝΚ Άγιοι Ανάργυροι –το οποίο χτίστηκε με λεφτά του ΕΣΠΑ και θα έπρεπε να είναι σε πλήρη λειτουργεία την 1η Ιανουαρίου 2012– και τη Διοικήτρια του ΓΝ Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» να καλεί με παράνομες αποφάσεις και εξευτελιστικές διαδικασίες τους γιατρούς του 7ου ΙΚΑ (κυρίως τους ειδικευόμενους) να εφημερεύουν στην Αγία Όλγα.

Συντονισμός

Οι εργαζόμενοι στο 7ο ΙΚΑ είναι εξοργισμένοι, αφού το νοσοκομείο τους καρατομείται μέρα με τη μέρα και ενώ υποτίθεται ότι έχουν 100 οργανικές κλίνες, τους αναγγέλουν συνεχώς μετακινήσεις προς το Αγία Όλγα, χωρίς να τους κοινοποιούν τα νέα οργανογράμματα, με βάσει τα οποία θα έπρεπε να γίνει η όποια ανακατανομή προσωπικού.
Επειδή λοιπόν η προχειρότητα, η ανευθυνότητα και η αναλγησία του υπουργού Υγείας δεν έχει όρια, οι εργαζόμενοι του 7ου ΙΚΑ προχωρούν σε Γενική Συνέλευση στις 9/1/2012 για να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια συντονισμού εργαζομένων από 1ο ΙΚΑ, ΓΝ Πατησίων, Αγία Όλγα, Παμμακάριστο, ώστε σε συνεργασία με κατοίκους και συλλογικότητες να φτιαχτεί ένα στιβαρό μέτωπο έναντια στο σχέδιο του Λοβέρδου να κλείσει τα τρία νοσοκομεία των Πατησίων.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία