Αστυνομική αυθαιρεσία στο Αιγάλεω

Οι «προστάτες» του πολίτη αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ μπορεί να κάνουν ώρες να φτάσουν, όταν πρόκειται για θύματα φασιστικών επιθέσεων, σπεύδουν όμως να ελέγξουν ασαφείς καταγγελίες για «διατάραξη», με στόχο λαϊκές συνελεύσεις.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Αντωνία Σβέρκα

Σχετικό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 24/6 σε πλατεία του Αιγάλεω, όπου εδώ και μήνες πραγματοποιείται κάθε βδομάδα η Συνέλευση Γειτονιάς Νέου Αιγάλεω (Νταμαράκια). Εμφανίστηκε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ και οι δύο αστυνομικοί έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο και σωματική έρευνα στα τρία μέλη της συνέλευσης, που είχαν φτάσει πρώτοι στο χώρο (έψαξαν μέχρι και τον κάδο σκουπιδιών της πλατείας!). Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας μελών της Συνέλευσης Γειτονιάς και της Λαϊκής Συνέλευσης Αιγάλεω, αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των δύο «με υπερβάλλοντα ζήλο» αστυνομικών, καθώς και της «πρόθυμης και ανησυχούσας» γειτόνισσας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος, το πιθανότερο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουμε αντιμέτωποι ξανά με τις απόπειρες εκφοβισμού ενάντια στον κόσμο που αντιστέκεται. Από την πλευρά μας δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα, μέχρι την ανατροπή των χαρατσιών, των μνημονίων και της άθλιας πολιτικής τους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία