Γενικός ξεσηκωμός με τη ΜΕΤΑ

Φωτογραφία

Με αφετηρία τη Γενική Απεργία στις 9 Απρίλη, το μήνυμα χρειάζεται να είναι σαφές.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα, παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης, διεκδικούμε μια κοινωνία που θα βάζει στο κέντρο τις ανάγκες των εργαζομένων. 

Νικητές από την κρίση θα είμαστε ή οι από κάτω, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ή οι από πάνω, οι τραπεζίτες, οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι βιομήχανοι. Οι από κάτω χρειάζεται να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ξεκινώντας από τη Γενική Απεργία στις 9 Απρίλη, να ενώσουμε τους αγώνες που φαίνεται να ξεδιπλώνονται σε μια σειρά χώρους, στην υγεία, στους εκπαιδευτικούς, από τους διαθέσιμους εργαζόμενους του υπουργείου εργασίας, τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τους σιδηροδρομικούς. 

Με το σύνθημα «γενικός ξεσηκωμός για να τους ανατρέψουμε», η νέα συνδικαλιστική παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η Μαχητική Ταξική Εργατοϋπαλληλική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) προσπάθησε σε αρκετούς χώρους να μαζικοποιηθεί η απεργία, καλώντας σε προσυγκέντρωση στα Χαυτεία.  

Αμέσως μετά την απεργία, οι αγωνιστές και οι συνδικαλιστές της ριζοσπαστικής Αριστεράς χρειάζεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, έχοντας ως κέντρο τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, αλλά και τις μεγάλες μάχες ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, ενάντια στην ισοπέδωση της υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, ενάντια στο νέο χτύπημα στους μισθούς με την κατάργηση των τριετιών, ενάντια στα σχέδια που ακολουθούν για την ακύρωση του δικαιώματος στην απεργία, για το δικαίωμα των εργοδοτών στο λοκ-άουτ, ενάντια στην κατάργηση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων.

Στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις και ενώνοντας όλους τους αγώνες των εργαζόμενων με τον κόσμο που αγωνίζεται στις γειτονιές, με τις επιτροπές αγώνα και αντίστασης, μπορούμε να τα καταφέρουμε.  Μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία