Για δεύτερη εβδομάδα απεργούν οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην περάσουν οι απολύσεις

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χρήστος Βαγενάς, εργαζόμενος στον ΟΑΕΕ

Α περγία διαρκείας κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον ΟΑΕΔ ενάντια στις «κινητικότητες»-απολύσεις 600 περίπου εργαζομένων, που υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας. Οι ομοσπονδίες ξεκίνησαν με πενθήμερη απεργία από τις 16/09, μαζί με άλλους κλάδους του Δημοσίου, και συνεχίζουν και δεύτερη εβδομάδα (από τις 23/09) με επαναλαμβανόμενες 48ωρες.

Κάθε μέρα γίνονται μαχητικές πορείες, είτε μόνο από τους εργαζόμενους των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΟΑΕΔ, είτε μαζί με άλλους κλάδους που απεργούν: ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ. Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους, φωνάζοντας ριζοσπαστικά συνθήματα ενάντια στις απολύσεις, αλλά και για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να αιφνιδιάσουμε δύο φορές τα ΜΑΤ. Μία στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου και μία στη Βουλή. Στο υπουργείο μπήκαμε από αφύλακτη στοά και φτάσαμε μόλις λίγα μέτρα πριν από την είσοδο, όπου υπήρξαν μικροσυμπλοκές. Παρ’ όλα αυτά υποχρεώσαμε τελικά τον υπουργό να μας δεχτεί.

Δυστυχώς, η δεύτερη βδομάδα ξεκίνησε με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, γιατί για άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ στήριξε την προσπάθεια της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της να περιορίσουν τους αγώνες.
Ανεπάρκεια έδειξε για άλλη μια φορά και η συνδικαλιστική ηγεσία που, αν και κινητοποιήθηκε περισσότερο από άλλες φορές (λόγω της πίεσης του κόσμου, που βλέπει τις απολύσεις να πλησιάζουν), δεν έκανε όσα χρειάζονται. Υπήρξαν μέλη των ΔΣ που δεν απεργήσανε, ενώ κάποιοι αποκλεισμοί Ταμείων είχαν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου.

Εμείς, σαν Αριστερή Ενωτική Κίνηση ΟΑΕΕ, προτείναμε από την πρώτη στιγμή πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες με συνελεύσεις, καταλήψεις και περιφρουρήσεις. Κάναμε περιοδείες με προκηρύξεις της παράταξης και του ΣΥΡΙΖΑ και ενημερώσαμε εκατοντάδες εργαζόμενους στην Αθήνα και την επαρχία για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα μας.

Κόντρα σε όλες τις επιθέσεις, τις προσπάθειες τρομοκράτησης και τις ελλείψεις των συνδικάτων, οι εργαζόμενοι απαντούν με τη δυναμική συμμετοχή τους στις συνελεύσεις, στις απεργίες και στις διαδηλώσεις, καταλαβαίνοντας καλύτερα από κάθε άλλη φορά ότι, για να σταματήσουμε τις απολύσεις και όλα τα αντεργατικά μέτρα, πρέπει να ανατρέψουμε την κυβέρνηση.

Η καλύτερη απάντηση είναι το σύνθημα που φωνάξαμε πολλές φορές: «Αυτή η απεργία είναι η αρχή, θα είμαστε στο δρόμο όσο χρειαστεί!».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία