Για την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στη νεολαία

Φωτογραφία

Το λίγο διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές, η Αριστερά, με τα μάτια στραμμένα στην επομένη των εκλογών, χρειάζεται να αξιοποιήσει αυτή την οργή, αποδεικνύοντας την αξία της ψήφου στην Αριστερά.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Σεργίδου

Το αποτέλεσμα της 6ης Μάη θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από τη στάση της νεολαίας απέναντι στις εκλογές. Είναι δεδομένο ότι η νεολαία, είτε μιλάμε για τους φοιτητές, είτε για τους νέους εργαζόμενους, αντί για μέλλον βλέπει μπροστά της ένα μεγάλο αδιέξοδο. Απέναντι σε αυτή τηνκατάσταση ένα σημαντικό κομμάτι της νεολαίας επιλεγει να έχει ενεργή συμμετοχή στα κινήματα και ένα άλλο, μπουχτισμένο από την όλη κατάσταση, επιλέγει να γυρίσει την πλάτη σε όλους και όλα. Τα γκάλοπ εντοπίζουν όλα αυτά τα αντιφατικά χαρακτηριστικά, δείχνοντας ότι υπάρχει μεγάλο αντισυστημικό ρεύμα στους νέους, ότι μεταξύ 18-24 ετών δεν υπάρχει κανένα ποσοστό στήριξης του ΠΑΣΟΚ, ότι τα ποσοστά αποχής είναι αρκετά υψηλά και ότι πολλοί νέοι θα επιλέξουν «ακραίες»λύσεις, δίνοντας υψηλά ποσοστά ακόμα και στη Χρυσή Αυγή.

Αυτή η δύσκολη κατάσταση είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα του κενού συζήτησης και οργάνωσης των αγώνων που άφησε η Αριστερά στα πανεπιστήμια και στους χώρους εργασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η νεολαία απείχε από τις μεγάλες κινηματικές στιγμές. Αντίθετα η παρουσία της ήταν ισχυρή και στις πλατείες και στις απεργίες και στα κινήματα ανυπακοής. Δεν μπόρεσε ωστόσο αυτή η συμετοχή να μετατραπεί σε συνειδητή συμπόρευση με την Αριστερά και έτσι καταγράφεται στο γενικό «αγανακτισμένο» και «αντισυστημικό» κλίμα.

Το λίγο διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές, η Αριστερά, με τα μάτια στραμμένα στην επομένη των εκλογών, χρειάζεται να αξιοποιήσει αυτή την οργή, αποδεικνύοντας την αξία της ψήφου στην Αριστερά. Ζητώντας από τη νεολαία να δει τις εκλογές σαν μια μάχη που αξίζει να κερδιθεί, ζητώντας την ενίσχυση της επικίνδυνης για το σύστημα Αριστεράς, της Αριστεράς που έχει το πιο ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα ενωτικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής ως αυτό που είναι: μια συμμορία νεναζί, μαχαιροβγαλτών, που επιδιώκουν να μπουν στη βουλή για να νομιμοποιήσουν τα εγκλήματά τους.
Κυρίως όμως η Αριστερά χρειάζεται να εμπνεύσει και να κερδίσει τη νεολαία στην πάλη και στο όραμα μιας άλλης κοινωνίας απαλλαγμένης από τη φτώχεια και την καταπίεση, μιας κοινωνίας όπου θα αποφασίζουμε εμείς οι πολλοί για τις ζωές μας. Για όλα αυτά ζητάμε τη στήριξη και την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μάη.

Δράσεις
Με τους νέους-ες ΣΥΡΙΖΑ, με τους Φοιτητές-τριες Ενάντια στο Σύστημα διαδίδουμε σε κάθε γειτονιά και σχολή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκουμε τη συζήτηση με κάθε νέο που προβληματίζεται και ασφυκτιά. Έχουν προγραμματιστεί ήδη περιοδείες στις σχολές, καθώς και εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε πόλεις και σε γειτονιές της Αθήνας.

Λέξεις Κλειδιά

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία