Για την Πανυγειονομική Απεργία στις 31 Γενάρη

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η απεργία που πραγματοποιούν την Πέμπτη 31 Γενάρη η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ, οι δύο Ομοσπονδίες στο χώρο του ΕΣΥ που εκπροσωπούν γιατρούς και εργαζόμενους αντίστοιχα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Δημήτρης Βαρνάβας, Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ

Πρόκειται για την πρώτη κοινά οργανωμένη κινητοποίηση, της οποίας προηγήθηκαν πολλές συνελεύσεις και συναντήσεις που διοργανώθηκαν από Σωματεία Εργαζομένων και Ενώσεις Γιατρών στη βάση κοινών προβλημάτων.
Η απεργία της 31ης Ιανουαρίου θα σηματοδοτήσει την «επανεκκίνηση» του κινήματος των εργαζομένων στην υγεία και θα εστιάσει στα τρομακτικά προβλήματα που προκύπτουν τελευταία εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης και ειδικότερα:
* Τα οργανογράμματα που διαλύουν ολοσχερώς τμήματα νοσοκομείων, αλλά και νοσοκομεία ολόκληρα.
* Την αδυναμία εφημέρευσης και αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών, εξαιτίας της έκδοσης ανασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης και της δραματικής περικοπής κονδυλίων.
* Την αδυναμία λειτουργίας των νοσοκομείων, αφού η υποχρηματοδότηση έχει προκαλέσει τεράστιες ελλείψεις υλικών, που κάνουν αδύνατη τη νοσηλεία και τις επεμβάσεις.
Εντέλει αποδεικνύεται καθημερινά πως η συγκυβέρνηση δεν βλάπτει μόνο την οικονομία και τον κοινωνικό ιστό, αλλά γίνεται επικίνδυνη ακόμη και για την επιβίωση των ανθρώπων που ζουν σε αυτή τη χώρα.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία