Για τη Συνέλευση 8ης Μάρτη

Στις 15 Ιούλη συνεδρίασε η Συνέλευση 8ης Μάρτη, εκτιμώντας τις μέχρι στιγμής δράσεις της και συζητώντας τα επόμενα βήματα που θα αποφασιστούν οριστικά στην επόμενη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτέμβρη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Σεργίδου

Κατά γενική ομολογία, οι παρεμβάσεις της Συνέλευσης 8ης Μάρτη κρίνονται επιτυχημένες τόσο στο δρόμο (διαδήλωση 8ης Μάρτη και Πρωτομαγιά), όσο και σε επίπεδο πολιτικών παρεμβάσεων (συζητήσεις στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ). 
Όσον αφορά τα ζητήματα επικαιρότητας, συζητήθηκε εκτενώς η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για μεταφορά της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας από το υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας. Η ισότητα των φύλων δεν αφορά μόνο τον τομέα της εργασίας, αλλά επίσης τη βία κατά των γυναικών, τη διακίνηση και εμπορία γυναικών, τη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τη φτώχεια, την εκπαίδευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον. Αποφασίστηκε η κυκλοφορία ενός δελτίου τύπου, το οποίο αφενός θα καταγγέλλει τη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά αφετέρου θα υπενθυμίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άφησε  ανοιχτό το δρόμο για την υποτίμηση σημαντικών θεσμών, όπως η Γραμματεία Ισότητας, που θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιηθεί πολύ περισσότερο για την πραγματική βελτίωση της ζωής των γυναικών. 
Στη συνέλευση προτάθηκε ο συντονισμός της Συνέλευσης με αντίστοιχα εγχειρήματα σε άλλες πόλεις, που θα οδηγήσει καταρχήν στην κοινή συμμετοχή αυτών των πρωτοβουλιών στη διαδήλωση της ΔΕΘ το φθινόπωρο. 
Τέλος, όσον αφορά την ίδια την οργάνωση της διαδήλωσης της 8ης Μάρτης του 2020, παρουσιάστηκαν οι πρώτες σκέψεις για την έγκαιρη εκκίνηση μιας κινηματικής καμπάνιας, που θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο, με στόχο το κάλεσμα για γυναικεία απεργία να αγκαλιαστεί από πλατιά τμήματα της κοινωνίας. Τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα σύσφιξης των διεθνών σχέσεων με συλλογικότητες και συνελεύσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Στη συνέλευση της 16ης Σεπτέμβρη θα παρουσιαστεί αναλυτικά το σχέδιο καμπάνιας για την 8η Μάρτη και θα συγκεκριμενοποιηθούν οι ομάδες εργασίας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία