Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Οι απαράδεκτες καθυστερήσεις εξόφλησης δεδουλευμένων (6 μήνες σε νοσηλευτές, 3 μήνες σε γιατρούς) έχουν οδηγήσει από 28/2/2012 τους ειδικευόμενους σε επίσχεση εργασίας με εφημεριακή κάλυψη.

Σε νέα συνέλευσή τους στις 14/3/2012 οι ειδικευόμενοι αποφάσισαν ότι θα σταματήσουν την κάλυψη των εφημεριών από 21/3/2012, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πραγματοποίησή τους από τους έτσι κι αλλιώς ολιγάριθμους ειδικευμένους γιατρούς. Επιπλέον καθίσταται δυσχερής έως αδύνατη η λειτουργία της αιμοδοσίας από τον εναπομείναντα εδώ και 15 μήνες μοναδικό γιατρό, ώστε να τίθεται σοβαρότατο θέμα για την ασφάλεια των νοσηλευομένων. Στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 16/3 στο ΓΝ Πατησίων αποφασίστηκε για 19, 20 και 21 Μάρτη να γίνονται συνελεύσεις από 8 έως 11 το πρωί, με ταυτόχρονη αποχή από τα καθήκοντα και ανοιχτή συγκέντρωση στην Αγ. Βαρβάρα στις 28/3.

Στα πλαίσια της προσπάθειας κοινής δράσης για τη σωτηρία των νοσοκομείων των Πατησίων, την Τρίτη 20/3 θα γίνει συγκέντρωση στο 7ο ΙΚΑ μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του 7ου, της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων του Γενικού Πατησίων και της Πρωτοβουλίας Γένοβα-Νυστέρι Αγ. Όλγα. Τέλος για να γίνουν γνωστά τα προβλήματα του νοσοκομείου στη γειτονιά, εργαζόμενοι από το ΓΝ Πατησίων θα συμμετέχουν μαζί με τη Λαϊκή Συνέλευση Ν.Φιλαδέλφειας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.