Δίκη φασιστών για μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα

Φωτογραφία

Τη Δευτέρα, 12 Δεκέμβρη, είχε οριστεί η δίκη τριών μελών φασιστικής συμμορίας, οι οποίοι, στις 18 Σεπτέμβρη 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαχαίρωσαν Αφγανό πρόσφυγα κοντά στην καρδιά και στο στομάχι.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η δίκη θα γινόταν από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Οι κατηγορούμενοι δικάζονται για βαριές σωματικές βλάβες και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού το μαχαίρι δεν βρέθηκε!

Οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, όμως η τρίτη, η Θέμις Σκορδέλη, «τηλεαστέρας-κάτοικος» της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενη και για άλλες επιθέσεις, προσκόμισε βεβαίωση ψυχιατρικής κλινικής μέσω των δικηγόρων της πως πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής», γεγονός που οδήγησε στην αναβολή της δίκης για τις 12/1/2012. Γνωρίζαμε πως ο φασισμός οδηγεί πολλούς υποστηρικτές του στον… ψυχικό όλεθρο. Το ίδιο επιχειρείται να αποδείξουν και για το μακελλάρη της Νορβηγίας Μπρέιβικ που δολοφόνησε 76 νέους τον περασμένο Ιούλιο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως αξίζει να σημειωθεί η χαρακτηριστική ευκολία με την οποία –για μια ακόμη φορά– η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή αφήνει ακάλυπτα τα πιο «δυναμικά» στελέχη της, όταν φτάνει η κρίσιμη ώρα. Το ίδιο είχε συμβεί στην περίπτωση του πρώην «υπαρχηγού» Ανδρουτσόπουλου που εξέτισε πολυετή φυλάκιση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του φοιτητή Κουσουρή, του «μεταμελημένου ταμία» Κουσουμβρή και πολλών άλλων μαχαιροβγαλτών νεοναζί που καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια τα προηγούμενα χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα με την Σκορδέλη που, όπως φαίνεται, αναζητεί ατομικούς τρόπους διαφυγής των συνεπειών των πράξεών της.

Η δυναμική αντιφασιστική κινητοποίηση, που πραγματοποιήσαμε μέσα και έξω από τα δικαστήρια, πέτυχε μια μικρή νίκη: Ξεμπροστιάστηκε ένα προβεβλημένο τοπικό «στέλεχος» της ακροδεξιάς, με «πλούσια δράση» στον Άγιο Παντελεήμονα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καταδίκη όλων των ενόχων των δολοφονικών επιθέσεων, καθώς και για την πλήρη διάλυση των νεοναζιστικών οργανώσεων, με πρώτη και καλύτερη τη Χρυσή Αυγή. Την ώρα που Έλληνες και μετανάστες αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στα χαράτσια και τα μνημόνια, το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καμία θέση ανάμεσά μας.

Το μαζικό αντιφασιστικό κάλεσμα στα δικαστήρια ανανεώνεται για τις 12 Γενάρη, στις 9 πμ.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία