ΔΕΘ 10/9: Αφετηρία αντεπίθεσης!

Η κυβέρνηση Τσίπρα καθοδηγεί έναν ακόμη γύρο επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, συνεχίζοντας την πολιτική αναδιανομής εισοδημάτων και ισχύος προς όφελος των «από πάνω», την πολιτική της ακραίας λιτότητας και του αυταρχισμού, σε στενή συνεργασία με την ΕΕ. Παράλληλα, επιταχύνει το (θατσερικής έμπνευσης) πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και περιφρουρεί με ξεχωριστό ζήλο την πολιτική εγκλεισμού και περιθωριοποίησης χιλιάδων προσφύγων-θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Επειδή όμως το βάθος της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού είναι μεγάλο, η άρχουσα τάξη απαιτεί κι άλλο εργατικό-λαϊκό «αίμα». Απαιτεί την εμβάθυνση του καθεστώτος εργασιακής εκμετάλλευσης: η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των ΣΣΕ και επιδομάτων, οι νέες περικοπές στους μισθούς, η καθολική εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και η περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών συζητιούνται πλέον ανοιχτά. 
Με τα χρέη και τους φόρους να «πνίγουν» τα λαϊκά νοικοκυριά, τους πλειστηριασμούς σπιτιών να είναι εδώ, το στρατό των ανέργων να μη μειώνεται, κυβέρνηση και κουαρτέτο θέλουν να νομοθετήσουν το οριστικό ξήλωμα του εργατικού δικαίου. 
Ήδη οι προσεκτικοί «αναλυτές» κάνουν λόγο για «θερμό φθινόπωρο», με την κοινωνική πίεση προς την κυβέρνηση να είναι αφόρητη. Με δυναμικές και ενωτικές δράσεις, στο δρόμο που έδειξε η γαλλική εργατική τάξη, έχουμε χρέος να αγωνιστούμε επίμονα και μεθοδικά για να μην περάσει η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. 
Όλες οι κοινωνικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές συλλογικότητες που αγωνίζονται με συνέπεια ενάντια στη μνημονιακή πολιτική χρειάζεται να ενωθούν στη δράση, να οργανώσουν από κοινού την εργατική-λαϊκή αντίσταση, σε μια μάχη που δεν πρέπει να χαθεί. 
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα πρέπει να κάνουν αυτό το φθινόπωρο για την κυβέρνηση όχι απλά «θερμό», αλλά «καυτό». Έναυσμα για την αντεπίθεση του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς. Με αφετηρία τις κινητοποιήσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 10 Σεπτέμβρη, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτή την προοπτική. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία