Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση της αντιφασιστικής δράσης

Φωτογραφία

Στις 16 Δεκεμβρίου 2013 δικάζεται ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μήνυση από υποστηρικτή της χρυσαυγανακτισμένης «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

 

Ο μηνυτής τον κατηγορεί πως «καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων» που του επιτέθηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Μαΐου 2009. Πρόκειται για μια πέρα για πέρα συκοφαντική δίωξη που εντάσσεται στην απόπειρα στοχοποίησης και εκφοβισμού ανθρώπων και συλλογικοτήτων που τότε είχαν αγωνιστεί με ανοιχτό και μαζικό τρόπο στο φως της ημέρας για να μη μετατραπεί σε άβατο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και το κέντρο της Αθήνας.
 
Αποτελεί τμήμα της βιομηχανίας διώξεων που έστησε η Χρυσή Αυγή και οι ομοϊδεάτες της. 
 
Στην περίπτωση του Θ.Κούρκουλα, η κατασκευασμένη δίωξη προχωρά ένα βήμα παρακάτω, καθώς δεν περιορίζεται σε υποτιθέμενα εγκλήματα γνώμης κατά των νεοναζί (όπως στην περίπτωση των Σάββα Μιχαήλ και Παναγιώτη Μουτζούρη), αλλά επιχειρεί να «αποδείξει» τη δράση στελεχών του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς σε βιαιοπραγίες με θύματα ακροδεξιούς.
 
Σήμερα, η μη θέση στο αρχείο της δίωξης κατά του Θ.Κούρκουλα, όπως και οι πιο πρόσφατες διώξεις κατά του Πέτρου Κωνσταντίνου και της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη», ρίχνουν νερό στο μύλο της θεωρίας των δύο άκρων, επιχειρώντας την εξομοίωση του μαζικού κινήματος με την εγκληματική δράση των νεοναζί.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους, η απάντηση στη δίωξη αυτή αποτελεί υπόθεση κάθε δύναμης του κινήματος και της Αριστεράς, κάθε προοδευτικού ανθρώπου. Καλούμε κάθε σωματείο, αυτοδιοικητική αρχή, κοινωνικό φορέα, κίνηση αντίστασης και αλληλεγγύης, τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς να πάρουν θέση με ανακοινώσεις τους υπέρ της αθώωσης του Θ. Κούρκουλα και να καλέσουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, που θα γίνει στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη, στις 9 πμ, στο Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στο κτίριο 9.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία