Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους

Φωτογραφία

Νέα δυναμική κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια και τις αυξήσεις της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε στις 22/1 έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στην οδό Αριστείδου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Δεκάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κοινό κάλεσμα πολλών επιτροπών, πρωτοβουλιών και συνελεύσεων κατοίκων, στέλνοντας μήνυμα ανυπακοής απέναντι στη φοροληστεία της κυβέρνησης και βροντοφωνάζοντας:  

• Κανένα χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
• Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος. Επανασυνδέσεις του κομμένου ρεύματος σ’ όλα τα νοικοκυριά.
• Διακανονισμοί σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθένα. Πληρωμή των λογαριασμών στα ταμεία της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι. Δωρεάν ρεύμα για άνεργους και άπορους.
• Όχι στην υπεξαίρεση χρημάτων του ρεύματος για το χαράτσι.
• Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια.

Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, παραβιάζοντας ακόμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, συνεχίζει να εισπράττει το άδικο «τέλος» επί των ακινήτων, που από προσωρινό έχει μετατραπεί σε μόνιμο μηχανισμό λεηλασίας των πενιχρών εισοδημάτων μας. Την ίδια στιγμή βέβαια απαλλάσσει από το χαράτσι τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τις επιχειρήσεις ή τους το μειώνει.

Χιλιάδες πλέον είναι αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (που αυξήθηκαν ξανά από 1/1/13 και μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα αυξηθούν πάλι), τους αλλεπάλληλους φόρους και τα χαράτσια που σκαρφίζονται κυβέρνηση και τρόικα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μέσα σε ένα χρόνο τα χρέη στην κατηγορία της χαμηλής τάσης αυξήθηκαν κατά 308 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, το Νοέμβρη του 2011 οι οφειλές ανέρχονταν στα 388 εκατ. ευρώ και τον περασμένο Σεπτέμβρη σκαρφάλωσαν στα 696 εκατ. ευρώ, ενώ οι διακοπές ρεύματος έχουν διπλασιαστεί.  

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε. Το ρεύμα είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας το στερήσει. Με κάθε τρόπο να μην αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα μόνο του απέναντι στις φορομπηχτικές πολιτικές του κράτους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία