Δημοψήφισμα στην Ιρλανδία

Φωτογραφία

Στις 31 Μάη διεξάγεται το δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ και ο ιρλανδικός λαός έχει την ευκαιρία με το δικό του «ΟΧΙ» να καταφέρει ένα σοβαρό χτύπημα στην ευρω-λιτότητα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Ενόψει της κρίσιμης μάχης, κυκλοφορεί μήνυμα-έκκληση στον ιρλανδικό λαό, το οποίο ήδη υπογράφουν όσοι συμφωνούν μ’ αυτό… Όπως γράφει χαρακτηριστικά:

«Επικοινωνούμε μαζί σας με την οικειότητα των κοινών μας αγώνων απέναντι στις κυρίαρχες τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε χώρας που ανήκει σ’ αυτήν, έχοντας τη βαθιά πεποίθηση ότι οι λαοί της Ευρώπης, ο κόσμος της εργασίας και των από κάτω έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τις πολιτικές που φτωχοποιούν ήδη τις κοινωνίες και προοιωνίζονται ένα πολύ πιο δυσοίωνο μέλλον. (…)

 Το τούνελ, στο οποίο έβαλαν τους λαούς της Ευρώπης, δεν έχει διέξοδο στο φως. Γι’ αυτό  και οι πολιτικές τους απορρίπτονται με μαζικές κινητοποιήσεις σε κάθε χώρα. Ο ελληνικός λαός, που βρέθηκε κατά εκατομμύρια στις πλατείες και τους δρόμους, σε απεργίες και άρνηση πληρωμών, απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία, στις πρόσφατες εκλογές της 6ης Μαΐου, τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Το «πειραματόζωο» της Ευρώπης, αν και ακρωτηριασμένο από τις περικοπές, δραπέτευσε από το νεοφιλελεύθερο αγοραίο κάστρο, διεκδικώντας εργασία, δικαιοσύνη και δημοκρατία, για να ζήσει με ρήτρα ζωής και αξιοπρέπειας.(…)

Σας καλούμε να πάρετε τη σκυτάλη της ανατροπής από τα ελληνικά χέρια, αλλάζοντας την πορεία της Ιρλανδίας και επανακαθορίζοντας την πορεία της Ευρώπης. Στο όνομα του ευρωπαϊκού και διεθνούς πλήθους των αγανακτισμένων και των μαχόμενων λαών, κάνουμε έκκληση να χρησιμοποιήσετε το όπλο του δημοψηφίσματος για ν’ αλλάξετε κατεύθυνση στη ροή της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας. (…)».

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία