Διαδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι πορείες για τη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Μυρτώ Σιδέρη

Το πρωί της Τρίτης έγιναν οι πορείες των φοιτητών και των μαθητών, ενώ το απόγευμα καλούσαν αριστερές οργανώσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και αντιεξουσιαστές. Για μια φορά ακόμα οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να καταστείλουν τις πορείες. Έγιναν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, κυρίως εφήβων, και οι διαδηλωτές χτυπήθηκαν αρκετές φορές με γκλοπ και χημικά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη, όπου, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια στο μπλοκ των φοιτητών.

 

Αυτή τη φορά το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο από τα γεγονότα του τελευταίου χρόνου και οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της τρόικας, της κυβέρνησης συνεργασίας και της αστυνομίας. Με κεντρικό σύνθημα «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες», όσοι βρέθηκαν στους δρόμους εκείνη τη μέρα διατράνωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και αστυνομικής τρομοκρατίας. Η δολοφονία του Αλέξη είναι ορόσημο στη συλλογική μνήμη της νεολαίας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία