Δικάζονται μέλη του Σωματείου στο Δήμο Καλλιθέας!

Ξεκίνησε την Τρίτη 23 Οκτώβρη και συνεχίζεται την Παρακευή 26 Οκτώβρη η δίκη 8 εργαζομένων μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας. Η δικαστική δίωξη σε βάρος των 8 προήλθε από μήνυση του δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου του δήμου Καλλιθέας, Χρ. Σοφιανίδη (ΑΝΕΛ).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Στην αίθουσα προκάτ Νο 2 των δικαστηρίων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων εξετάστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας, ενώ την Παρασκευή θα εξεταστούν οι μάρτυρες υπεράσπισης. Στα δικαστήρια υπήρξε μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων στον δήμο για να διαμαρτυρηθούν για τη δίωξη των 8 συναδέλφων τους. Είχαν προηγηθεί καταλήψεις όλων των χώρων δουλειάς στο δήμο, με αποχή από την εργασία για τους εργαζόμενους και με περιφρούρηση των χώρων του γκαράζ και του Δημαρχείου. Απόφαση που είχε παρθεί στη Γενική Συνέλευση που κάλεσε το Σωματείο την Παρασκευή 19/10.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι και την Παρασκευή 26/10 που συνεχίζεται η δίκη, κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν οριστικά στη νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25/10. 
Ο Χρ. Σοφιανίδης έδειξε τις πολιτικές του πεποιθήσεις στις 13 Νοέμβρη του 2014, όταν επιτέθηκε φραστικά σε μέλη του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, τα οποία, υλοποιώντας προηγούμενη απόφαση του συλλόγου, ανάρτησαν πανό για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην πρόσοψη του Δημαρχείου.
Σύμφωνα με τον δημοκράτη κ. Σοφιανίδη οι συνδικαλιστές ήταν «τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα», ενώ το πανό για την εξέγερση πρόσβαλλε την αισθητική του Δημαρχείου.
Σαν απάντηση σε αυτή του τη στάση ο Σύλλογος Εργαζομένων έβγαλε ανακοίνωση καταγγελίας. Ο κ. Σοφιανίδης δυόμιση μήνες μετά θυμήθηκε ότι θίχθηκε η τιμή και η υπόληψή του από την ανακοίνωση καταγγελίας του συλλόγου και κατέθεσε τις μηνύσεις. 
Αν υπάρξει το παράλογο να δικαστούν οι συνδικαλιστές του Δήμου Καλλιθέας, θα πρόκειται για μνημειώδη απόφαση που θα ποινικοποιεί την επετειακή δράση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την ταξική δράση συνδικαλιστών και συνδικάτων για να τιμήσουν τους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Θα είναι σοβαρό χτύπημα σε βάρος της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία