Δικαστικές «ανάσες» στους νεοναζί

Μετά από τις συνεχείς αναβολές δικών με κατηγορούμενους χρυσαυγίτες με δική τους υπαιτιότητα (π.χ. Θ. Σκορδέλη), αρχίζουν να αναβάλλονται και οι δίκες με κατηγορούμενους αντιφασίστες, μετά από στοχευμένες μηνύσεις εναντίον τους από χρυσαυγίτες και υποστηρικτές τους.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.
Συγκεκριμένα, η συκοφαντική δίωξη κατά του Θανάση Κούρκουλα της "Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό" με μηνυτή υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, που είχε οριστεί για τις 16/12, αναβλήθηκε «λόγω παρέλευσης ωραρίου» για τις 12 Νοέμβρη 2014. Η εξέλιξη ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη, καθώς η υπόθεση είχε αριθμό πινακίου 45... Ο χρυσαυγίτης μηνυτής δεν ενδιαφέρθηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο αυτοπροσώπως, είτε δια συνηγόρου του. 
 
Αντίστοιχα, το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, απεφάνθη πως είναι αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση της προκλητικής μήνυσης του ακροδεξιού δικηγόρου Ανδριόπουλου κατά της εφημερίδας "Εργατική Αλληλεγγύη", που είχε οριστεί για τις 12/12, και την παρέπεμψε σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με τη νέα ημερομηνία της εκδίκασης να εκκρεμεί.
 
Είναι προφανές πως η τρέχουσα πολιτική συγκυρία δεν ευνοεί δικαστικά τους νεοναζί, καθώς επικρέμεται πάνω από τη Χρυσή Αυγή η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και είναι προφυλακισμένα ηγετικά της στελέχη. Δεν περιμέναμε, λοιπόν, από τους ίδιους να επιδείξουν την οποιαδήποτε προθυμία να διεξαχθούν άμεσα οι δίκες στις οποίες εμπλέκονται. Όμως, φαίνεται και το δικαστικό σύστημα να μην επιθυμεί διακαώς τη ταχύρυθμη απόδοση δικαιοσύνης σε αυτές τις περιπτώσεις. 
 
Επόμενη κρίσιμη δίκη είναι εκείνη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Πακιστανού μετανάστη εργάτη Σαχζάντ Λουκμάν στα Πετράλωνα, που γίνεται την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν είναι ακόμα γνωστή η εξέλιξη στο ακροατήριο. Ελπίζουμε σε αυτήν την περίπτωση να μην έχουμε μία από τα ίδια. Άλλωστε, οι δύο εγκληματίες είναι ήδη προφυλακισμένοι και δεν έχουν κάτι να κερδίσουν άμεσα, μέσω μιας αναβολής. 
 
Εμείς θα είμαστε εκεί για να απαιτήσουμε την καταδίκη των νεοναζί. Πρόκειται για μια υπόθεση που -αν εκδικαστεί και καταδικαστούν οι δολοφόνοι- μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στο χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική συμμορία. Ίδωμεν...
 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία