Δυναμική κινητοποίηση για τα χαράτσια!

Φωτογραφία

Μαζική και με παλμό-παρά τη χαμηλή θερμοκρασία- ήταν η πορεία ενάντια στα ληστρικά χαράτσια και τις αυξήσεις της ΔΕΗ, στην οποία καλούσαν η επιτροπή σωματείων, Κινήσεων, Συνελεύσεων «Δεν Χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε», επιτροπές και συνελεύσεις γειτονιών από όλη την Αττική, Δήμοι και συνδικάτα, την Παρασκευή 27/1.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Σπύρος Αντωνίου

Περίπου 1.000 άτομα  συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην Πλατεία Κοραή, στήνοντας μικροφωνική που καλούσε στη διαδήλωση. Μέσω Σταδίου και φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν έξω από τη Βουλή, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ακύρωση όλων των χαρατσιών και κάθε άδικου μέτρου, μέχρι την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης που μας οδηγεί στην εξαθλίωση.

 

«Για τα κέρδη του κάθε τραπεζίτη, να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι», «αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, ακόμα και τα σπίτια μας θα πάρουν οι ληστές», «χαράτσι δεν πληρώνω σε κανένα δήμο, αντίσταση στην τρόικα και κάθε Παπαδήμο», ήταν τα χαρακτηριστικότερα συνθήματα, ενώ άλλα τόνιζαν την αναγκαιότητα να διώξουμε κυβέρνηση-τρόικα και να πληρώσουν το χρέος οι καπιταλιστές. 

 

Η πετυχημένη κινητοποίηση κατάφερε να ενώσει τις ποικιλόμορφες αντιστάσεις που υπάρχουν ενάντια στα χαράτσια και τη βάρβαρη πολιτική των «από πάνω», σε μια κοινή, μαχητική, διαδήλωση. Στη συγκέντρωση και την πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους πολλά μέλη λαϊκών συνελεύσεων όπως του Αιγάλεω, της Ν. Σμύρνης, της Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Πατησίων, Κουκακίου, επιτροπών κατοίκων από τους Αμπελόκηπους, τη Βούλα-Βάρη-Βουλιαγμένη, το Βύρωνα, τη Ν. Ιωνία κ.α., το δίκτυο αλληλεγγύης Εξαρχείων,  η επιτροπή «Δεν Χρωστάμε-Δεν Πουλάμε-Δεν Πληρώνουμε», συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από αρκετούς εργασιακούς χώρους, καθώς και η Ανοιχτή Πόλη.

 

Σωματεία, επιτροπές, συνελεύσεις, συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, ενάντια στις νέες αυξήσεις του ηλεκτρικού. Θα αποτρέψουμε σε κάθε νοικοκυριό τις διακοπές ρεύματος, γνωρίζοντας ότι είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να ενισχύσουμε την πάλη για την ανατροπή της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανεργίας, για την ανατροπή της συγκυβέρνησης.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία