Δυναμικό «όχι» στα χαράτσια

Φωτογραφία

Εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες από όλο το φάσμα της Αριστεράς (πλην ΚΚΕ), συνδικαλιστές, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στην πορεία (19 Ιούλη) από τον πεζόδρομο Κοραή προς το υπουργείο Οικονομικών, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα χαράτσια, τα μνημόνια, το χρέος και την κυβέρνηση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Γιαννούλια

«Ψηλά τα χέρια – Tέρμα η ληστεία – Οι τράπεζες να πληρώσουν χαράτσια κι εφορία», έγραφε το πανό της επιτροπής κατοίκων Γλυφάδας, που συμμετείχε, μαζί με πολλές άλλες επιτροπές και συνελεύσεις, στην πορεία που οργάνωσε η επιτροπή «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε»  κατά των άδικων, άγριων και αβάσταχτων φόρων και χαρατσιών, που συνεχίζουν να βαραίνουν αποκλειστικά τον κόσμο της δουλειάς, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση απαλλάσσει επιδεικτικά τους πλούσιους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργοδότες.

Η συλλογική κατάκτηση που είχαμε ως επιτροπές, με την απόφαση του ΣτΕ ότι είναι παράνομη η διακοπή ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, δεν πτοεί τη δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, αφού προετοιμάζουν το νέο εκβιασμό, με τους επόμενους λογαριασμούς που θα εμπεριέχουν και πάλι το χαράτσι.

Η  ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί για πιθανή κατάρρευση του ενεργειακού τομέα και για μπλακ άουτ, λόγω έλλειψης ρευστότητας, και ζητάει με επιστολή της, από τον πρωθυπουργό και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, να μην περιληφθεί το τέλος ακινήτων του 2012 στους λογαριασμού ρεύματος.

Και συνεχίζει: «Γνωρίζοντας ότι οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν, γνωρίζοντας ότι ήδη έχουν πληρώσει αλλεπάλληλες αυξήσεις για λογαριασμό και σε όφελος τρίτων και όχι της ΔΕΗ και κυρίως γνωρίζοντας ότι η ΔΕΗ είναι μισό βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση (πάνω από 1,1 δισ. ευρώ έφτασαν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί και 4,8 δισ. ευρώ το χρέος της εταιρίας) , με αγωνία και αίσθημα ευθύνης σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να μην καταδικάσετε τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές».

Η κυβέρνηση, αποφασισμένη να δώσει τα δημόσια αγαθά στους ιδιώτες και τους φόρους μας στους τραπεζίτες, δεν ακούει  απολύτως τίποτα και συνεχίζει τον «αγώνα» υπέρ της τάξης που εκπροσωπεί.

Επειδή δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και νοσοκομείο, σε ΔΕΗ και εφορίες, σε κάθε δημόσια επιχείρηση και δήμο, μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή, θα απλώσουμε τη συλλογική δράση μας, θα μαζικοποιήσουμε επιτροπές και σωματεία και θα δώσουμε αφοσιωμένοι κι αποφασισμένοι τις επόμενες μάχες.

Το νέο ραντεβού της επιτροπής «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» είναι στις 3 Σεπτέμβρη και θα προετοιμαστεί από τις επιτροπές Ιλίου και Γλυφάδας. Στο μεταξύ, νέες συλλογικότητες δημιουργούνται, προσπαθώντας να απαντήσουν στα βάρβαρα μέτρα και κανονίζουν κινητοποιήσεις μικρές ή μεγαλύτερες. Ο κόσμος ψάχνεται, δραστηριοποιείται και οι ευκαιρίες σύνδεσης όλων μας είναι μπροστά και είναι γεμάτες ελπίδα.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία