Δυτ. Μακεδονία: Στους δήμους και στην περιφέρεια ψηφίζουμε ριζοσπαστική Αριστερά!

Σε αυτήν τη συγκυρία διεξάγεται η κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πρόκειται για κεντρική πολιτική μάχη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σε δήμους και περιφέρειες δεν ψηφίζουμε για αλλαγή διαχείρισης, αλλά για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων της βαρβαρότητας. Για μια πολιτική που θα συγκρουστεί με την κεντρική εξουσία και μαζί με το λαό θα διεκδικήσει και θα εγγυηθεί τους απαραίτητους πόρους για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, για να σώσει τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τη ΔΕΗ, τις κοινωνικές δομές. Για μια πολιτική που δεν θα επιτρέψει απολύσεις, κλεισίματα και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αλλά και μια πολιτική που θα επιταχύνει την εκδίωξη της κυβέρνησης και της τρόικας σήμερα, για να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις μια κυβέρνηση της Αριστεράς αύριο, στον πόλεμο που θα αντιμετωπίσει από το ντόπιο και διεθνές κατεστημένο.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο κι αν σήμερα κάποιοι συνδυασμοί διατυμπανίζουν την «ανεξαρτησία» τους ή την «υπερκομματικότητά» τους, με τη νίκη τους αύριο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα «βάφουν» γαλαζοπράσινο το χάρτη και θα πανηγυρίζουν για την ήττα της Αριστεράς, δηλώνοντας ότι πήραν το πράσινο φως για να συνεχίσουν την ισοπέδωση της κοινωνίας. Έτσι και στην περιοχή μας, τα αστικά κόμματα ή τμήματά τους έχουν τροφοδοτήσει με... γαλάζιους και πράσινους κόκκους τους συνδυασμούς του Λ. Μαλούτα και του Γ. Δεληγιάννη (στο Δήμο Κοζάνης), της Π. Βρυζίδου και του Σ. Ζαμανίδη (στο Δήμο Εορδαίας), τους συνδυασμούς του Β. Κωνσταντόπουλου και του Σ. Κοσματόπουλου (στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού), τους συνδυασμούς του Γ. Δακή και του Θ. Καρυπίδη (στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας). Χρειάζεται λοιπόν όχι απλώς η ήττα αυτών των συνδυασμών, αλλά η συντριβή τους. Χρειάζεται ένα ηχηρό μήνυμα: να φύγει η κυβέρνηση, να ανατραπούν τα μνημόνια, να αντιστραφεί η λιτότητα, ήρθε η ώρα της ανατροπής, ήρθε η ώρα της Αριστεράς. Όσο μεγαλύτερη ήττα για την κυβέρνηση, στις ευρωεκλογές, σε δήμους και περιφέρειες, τόσο καλύτερα για το λαό. Χρειάζεται επίσης να σταλεί μήνυμα ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Ένα μήνυμα καταδίκης του σημερινού συστήματος από τα αριστερά, «μονομερώς» υπέρ των συμφερόντων των απλών ανθρώπων. Γι’ αυτό και στην ερχόμενη εκλογική μάχη στηρίζουμε και ψηφίζουμε ανεπιφύλακτα τους συνδυασμούς που ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ζιώγου Ματίνα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας με την περιφερειακή κίνηση «Αλλάζουμε Εποχή»
Αλέξης Λιοσάτος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας με την περιφερειακή κίνηση «Αλλάζουμε Εποχή»
Βασίλης Δημάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Εορδαίας με τη δημοτική κίνηση «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας»
Βασίλης Γκούμας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης με τη δημοτική κίνηση «Κοζάνη τόπος να ζεις» 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία