Εγκληματική αμέλεια στο Ασκληπιείο

Καταγγελία κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Ασκληπιείο, του εργολάβου σε αυτό, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου υγείας για τη σιωπή της κάνει το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο μετά το σοβαρό εργατικό ατύχημα που έγινε στο νοσοκομείο, με θύμα συμβασιούχο εργαζόμενο σε αυτό.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η διοίκηση του νοσοκομείου μαζί με την εργολαβική εταιρεία προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους. Το ατύχημα έγινε την Τρίτη 22 Μάη. Ο συμβασιούχος κατά τη συγκέντρωση άχρηστου ιματισμού, βρέθηκε στο κενό και έπεσε από τον τέταρτο στον τρίτο όροφο, αφού υποχώρησε τμήμα της γυψοσανίδας που είχε τοποθετηθεί στο πάτωμα μετά την κατεδάφιση σκάλας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα σοβαρό κάταγμα μηριαίου. Ευτυχώς δεν πέθανε, αλλά αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου και της εταιρείας.
Ο χώρος που είχε καλυφθεί με αυτό τον τρόπο, δεν είχε σήμανση ούτε είχε περιφραχθεί. Μάλιστα η κατάντια της διοίκησης του νοσοκομείου ήταν τέτοια ώστε στην παράσταση διαμαρτυρίας, που έκαναν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου την Τετάρτη 23 Μάη, να τους ανακοινώσει ότι ετοιμάζει δήλωση ατυχήματος που θα ορίζει ως υπεύθυνο για το ατύχημα τον ίδιο τον εργαζόμενο, επικαλούμενη δήθεν συστάσεις να μην πλησιάζει ο εργαζόμενος τον «αποκλεισμένο» χώρο.
Το πρόβλημα στο νοσοκομείο υπάρχει αρκετούς μήνες τώρα. Από τότε δηλαδή που ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής των χώρων στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου. Οι  εργαζόμενοι και οι ασθενείς χρειάζεται να προσέχουν οι ίδιοι τους σοβάδες, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στα κεφάλια τους, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο ασφάλειας. 
Και γι’ αυτό το λόγο σιωπά η ηγεσία του υπουργείου υγείας. Γιατί ξέρει ότι τα μέτρα ασφάλειας δεν έχουν παρθεί λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης που επικρατεί στη δημόσια υγεία. Η παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου ανέδειξε επίσης την πλήρη έλλειψη του κατάλληλου ιματισμού και των στολών προστασίας για τους εργαζόμενους του συνεργείου (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, τεχνίτες), οι οποίοι σχεδόν καθημερινά καλούνται να ξεβουλώνουν φρεάτια και αποχετεύσεις με τα δικά τους εργαλεία και φορώντας τα δικά τους ρούχα, κολυμπώντας κυριολεκτικά μέσα στα λύματα και τα ακάθαρτα νερά.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία