Εθνοdata: Δικαίωση των κινητοποιήσεων

Φωτογραφία

Πρακτικό συμφωνίας, που θα ισχύει για 1 χρόνο, υπογράφηκε μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και του συλλόγου εργαζομένων στην Εθνοdata τις πρώτες μέρες του Μάη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και θα γίνουν οι αναγκαίες αυξήσεις, ώστε ο κατώτερος μικτός μηνιαίος μισθός υπαλλήλου της Εθνοdata να είναι 1.000 ευρώ. Επίσης από την έναρξη ισχύος του πρακτικού και στο εξής θα διατίθενται κουπόνια αξίας 30 ευρώ το μήνα σε εργαζόμενους με μικτό μηνιαίο μισθό κάτω των 2.500 ευρώ, που αντιστοιχούν στο 84% του προσωπικού της εταιρείας.

 

Τέλος, εφόσον η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) συμφωνήσει σε διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των δανείων για τους υπαλλήλους της ΕΤΕ, αυτές θα ισχύσουν και για τους υπαλλήλους της Εθνοdata. Το πρακτικό αυτό είναι η απόδειξη του τι μπορούν να καταφέρουν οι εργαζόμενοι, όταν αντιμετωπίζουν τα εργασιακά θέματα συλλογικά. Η απομόνωση είναι ο χειρότερος σύμβουλος και η διαπραγμάτευση με τέτοιους όρους  δεν γίνεται ισότιμα.

 

Η πολύ πετυχημένη πρώτη απεργία του συλλόγου έδειξε ότι συλλογικά και μαχητικά μπορούν να γίνουν σπουδαία βήματα αντίστασης και ουσιαστικής συνεννόησης σε δύσκολες καταστάσεις. Η απόκρουση των αντεργατικών επιθέσεων και η σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης ήταν και είναι στόχοι του συλλόγου. Δεν επιτυγχάνονται όμως μόνο με ευχές και διακηρύξεις, αλλά με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Σύντομα θα γίνει γενική συνέλευση με αυτό το σκοπό.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία