ΕΙΝΑΠ: Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση

Φωτογραφία

Την Πέμπτη, 21 Φλεβάρη, διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Αντώνης Καραβάς, γιατρός, μέλος 5μελούς επιτροπής ΕΙΝΑΠ Ερυθρού

Είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), για τα δικαιώματα των γιατρών και την πορεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Όλα τα παραπάνω αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στόχαστρο της μνημονιακής πολιτικής (κλεισίματα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, περικοπές στις κρατικές δαπάνες και τους μισθούς, πάγωμα των προσλήψεων, απλήρωτα δεδουλευμένα).

Είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει ένα πανυγειονομικό μέτωπο από όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και την υπόλοιπη κοινωνία, για τη διάσωση του ΕΣΥ. Ένα μέτωπο που θα συμβάλει στην κύρια μάχη του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης που το εφαρμόζει.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί να κινηθεί μόνο μια ριζοσπαστική Αριστερή πλειοψηφία και σε αυτή την ανάγκη λογοδοτεί και η ειλικρινής πρόταση, που έγκαιρα κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο με μια μίνιμουμ συμφωνία των παρατάξεων της Αριστεράς, που θα κέρδιζε την ΕΙΝΑΠ από τα χέρια των γραφειοκρατικών ηγεσιών.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε κατορθωτό, αλλά μπορεί εκ νέου να πάρει δυναμική από τα αποτελέσματα των εκλογών. Στην προσπάθεια να υπάρξει με την κοινή δράση της Αριστεράς ανατροπή των μνημονίων και των συσχετισμών στην ΕΙΝΑΠ, η Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών συμμετέχει και στηρίζει το ψηφοδέλτιο «Μέτωπο για την Υπεράσπιση της Υγείας», με το οποίο συμμετέχουν στις εκλογές οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και αγωνιστές συνάδελφοι.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία