Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών οργανώνουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, το Σάββατο 15 Δεκέμβρη, στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολές, έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου. Από τις 4:30μμ ξεκινά η Συνέλευση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Στις 5μμ η συζήτηση με τίτλο «Δημοκρατία της Βαϊμάρης: Η ιστορία επαναλαμβάνεται;» με ομιλητές τους Παναγιώτη Λίλη, Δημήτρη Μπελαντή και Δημοσθένη Παπαδάτο. Στις 7:30μμ ακολουθεί η συζήτηση με θέμα «Ο αντιφασιστικός αγώνας σήμερα: Με το “συνταγματικό τόξο” ή με το αντιφασιστικό κίνημα;», με ομιλητές τους Ανδρέα Καρίτζη, Θανάση Κούρκουλα και Δημοσθένη Παπαδάτο. Από τις 10 και μετά θα υπάρχει πάρτι, ενώ από το απόγευμα θα λειτουργεί κουζίνα και μπαρ.
Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση για κάθε αγωνιστή του κινήματος και της Αριστεράς που παλεύει ενάντια στο ρατσισμό και τους νεοναζί. Για καθέναν και καθεμιά που πιστεύει πως εχθρός μας είναι τα μνημόνια, ενώ οι μετανάστες είναι σύμμαχοι και συναγωνιστές στον κοινό αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία