Εκδηλώσεις του Rproject σε όλη τη χώρα

Φωτογραφία

Συνεχίζονται σε διάφορες πόλεις οι ανοιχτές εκδηλώσεις της ιστοσελίδας Rproject (που απηχεί τις θέσεις του Κόκκινου Δικτύου), με τίτλο: «Η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ - Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές» και με ομιλητές μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Σπύρος Αντωνίου

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση στην Αθήνα, παρόμοια συζήτηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη στις 3/6, με ομιλητές τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Λάσκο, Γιάννη Μηλιό, Μαρία Μπόλαρη και παρεμβάσεις από τους Θόδωρο Αζούδη (ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ) και Πάνο Δημητρούδη (αρθρογράφο της εφημερίδας «Η Εποχή»).
Την Τετάρτη 10/6, ανάλογες ανοιχτές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον ιστότοπο iskra, πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο Κρήτης (ομιλητές: Αλέκος Καλύβης, Πάνος Κοσμάς, Σπύρος Λαπατσιώρας) και στη Χαλκίδα (ομιλητές: Δημήτρης Μπελαντής, Μαρία Μπόλαρη), ενώ την Παρασκευή 12/6 ακολουθεί η Καλαμάτα (ομιλητές: Γιάννης Μηλιός, Μαρία Μπόλαρη). Για τις επόμενες μέρες σχεδιάζονται εκδηλώσεις στην Πτολεμαΐδα, το Αγρίνιο και σε αρκετές περιοχές της Αττικής. 
Οι εκδηλώσεις αυτές επιχειρούν να ανοίξουν την πολιτική συζήτηση στον κόσμο της Αριστεράς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για τα κρίσιμα διλήμματα της περιόδου: τους κυνικούς εκβιασμούς των δανειστών και τη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής απάντησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτούς, χωρίς επώδυνες υποχωρήσεις και ταπεινωτικούς συμβιβασμούς. Το ρόλο του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στις νέες συνθήκες και τη σχέση του με την κυβέρνηση. Τις κινηματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την ανάταξη του αγωνιστικού φρονήματος και την ενεργητική συμμετοχή-παρέμβαση της κοινωνίας, στις εξελίξεις. 
Τόσο οι διοργανωτές όσο και ο κόσμος που γεμίζει ασφυκτικά τις αίθουσες που γίνονται οι εκδηλώσεις, κινούμενοι από ειλικρινή αγωνία για τη νίκη των εργαζομένων και της Αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, θα συνεχίσουν με επιμονή στο δρόμο της υπεράσπισης των ταυτοτικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανάγκη εφαρμογής του προεκλογικού του προγράμματος. Πρόγραμμα με ταξικό πυρήνα, που περιέγραφε σαφέστατα το ξήλωμα του μνημονιακού πλαισίου και όχι κάποια «ήπια» διατήρησή του. Πρόγραμμα που «φώναζε» ότι η υλοποίησή του απαιτεί κοινωνική και πολιτική σύγκρουση με την εδώ κυρίαρχη τάξη και τους διεθνείς συμμάχους της, στις Βρυξέλλες και αλλού. 
Για όλους αυτούς τους λόγους, επείγει η ενημέρωση και κυρίως η κινητοποίηση των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορούν και πρέπει να επιβάλουν τον αναπροσανατολισμό του, σε κατεύθυνση αριστερής-ριζοσπαστικής πολιτικής. Ήδη ψηφίσματα από δεκάδες οργανώσεις σε όλη τη χώρα απαιτούν «ούτε βήμα πίσω» από τις δεσμεύσεις μας στον κόσμο που ακούμπησε μαζικά την ελπίδα του πάνω μας. Και αυτές οι εκδηλώσεις είναι ενισχυτικές αυτής ακριβώς της προωθητικής και αναγκαίας προσπάθειας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία