Εκλογές εργαζομένων στον ΠΑΣΥ-ΕΟΠΥΥ

Φωτογραφία

Στον ΕΟΠΥΥ η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς. Ένας Οργανισμός που δημιουργήθηκε για να καλύψει το πιο βασικό κοινωνικό αγαθό, όπως είναι η υγεία, οδηγείται στην κατάρρευση και τη διάλυση από τη συγκυβέρνηση και τον ανεκδιήγητο υπουργό-τηλεπωλητή Γεωργιάδη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χρήστος Βαγενάς*

 

Υπάρχουν φήμες ακόμα και για κλείσιμο-«ξαφνικό θάνατο» του ΕΟΠΥΥ κατά το πρότυπο της ΕΡΤ.
 
Οι εργαζόμενοι, διοικητικοί και υγειονομικοί πρέπει να εντείνουμε τους αγώνες μας για να συνεχίσει να λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ, για την αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα του και των υπηρεσιών του και για να μη γίνουν απολύσεις. Η κατάσταση της αδράνειας και του συμβιβασμού δεν μπορεί να συνεχιστεί.
 
Η πλειοψηφία όμως της συνδικαλιστικής ηγεσίας στο σωματείο υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης και της Διοίκησης. 
 
Από μόνοι τους μερικοί συνδικαλιστές προχώρησαν σε αλλαγές στο καταστατικό του συλλόγου του ΟΠΑΔ, όχι τόσο για να διευρύνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, όσο για να διαφυλάξουν κάποιες θέσεις την επόμενη μέρα. Θέσεις στο συνδικάτο που όμως έρχονται σε αντίφαση με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.   
 
Πρέπει  να πούμε όχι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Οι αγώνες θέλουν συλλογικές διαδικασίες από τα κάτω, με συνελεύσεις και αποφάσεις που θα παίρνονται δημοκρατικά και ανοιχτά και όχι από μικρές μειοψηφίες πίσω από κλειστές πόρτες.
 
Γιατί δυστυχώς κάποιοι συνδικαλιστές έχουν μεγάλη εμπλοκή από το παρελθόν με τις ηγεσίες εκείνες που ταυτίστηκαν με τον Κουτρουμάνη και τη συνδιοίκηση που ασκούσαν κατεστημένες αντιλήψεις. Σήμερα βέβαια πολλοί από αυτούς εμφανίζονται στα λόγια όψιμοι αγωνιστές και επαναστάτες, αλλά ακόμα αναμένουμε τις πράξεις…
 
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πρωτοστατήσει στον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τις ασκούν, υπερασπιζόμενο την κοινωνική πρόνοια και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στις εκλογές του συλλόγου στηρίζουμε, ψηφίζουμε την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερή Κίνηση.
 
*Ο Χρήστος Βαγενάς είναι μέλος του ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία