Εκλογές στον ΟΑΕΕ

Φωτογραφία

Στις 21 Μάρτη έχουμε εκλογές στο σωματείο εργαζομένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Μέσα σε συνθήκες Μνημονίου, με εφεδρείες-απολύσεις, περικοπές με το νέο μισθολόγιο και διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και του Δημόσιου Τομέα, καλούμαστε οι εργαζόμενοι να δώσουμε απαντήσεις στην κρίση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χρήστος Βαγενάς

Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ συνεχίζουν ακόμα και αυτές τις ώρες στο ίδιο μοντέλο που τόσα χρόνια μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση, απλώς τώρα δηλώνουν ότι είναι και «ανεξάρτητοι»! Ειδικά η ΠΑΣΚΕ, που είναι πιο ισχυρή, ζητάει τη στήριξη των συναδέλφων με  υποσχέσεις, αλλά και εκβιασμούς, για μεταθέσεις και μετακινήσεις σε διάφορα τμήματα και υπηρεσίες του Δημοσίου (ΕΟΠΥΥ), για τις αξιολογήσεις των προϊσταμένων, για τις υπερωρίες. Φτάσανε στο σημείο να ζητάνε ψήφους για να γλιτώσουν τους συναδέλφους από την εφεδρεία μέσα από τις γνωριμίες τους με τους κυβερνητικούς. Η ΔΑΚΕ κατεβαίνει και αυτή στο ίδιο μοτίβο, αλλά είναι διασπασμένη σε δύο κομμάτια, ενώ έχουν αποχωρήσει και βασικά στελέχη της. Το ΠΑΜΕ συνεχίζει στο δρόμο του απομονωτισμού και σε αυτό τον εργασιακό χώρο.

Εμείς, με την παράταξη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, προσπαθούμε να εκφράσουμε τη διάθεση ενός σημαντικού κομματιού εργαζομένων, που σωστά θεωρεί πως μόνο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση. Συμμετέχουμε στις εκλογές καλώντας τους συναδέλφους μέσα από συλλογικές διαδικασίες να αλλάξουμε το σωματείο και να μην πληρώσουμε την κρίση τους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία