Εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου

Τέλη Μάρτη πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο σύλλογο εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου για την ανάδειξη νέου ΔΣ και εκπροσώπων στο 41ο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν την κάλπη για να εκφράσουν την οργή τους ενάντια στο μνημόνιο, ψηφίζοντας την Αριστερά. Η παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς ΑΕΠ, παρότι σταθεροποιεί τις ψήφους και τις έδρες της (214 από 216 και 6 έδρες), δεν κατόρθωσε να εισπράξει τη φθορά της ΠΑΣΚΕ (100 από 131 ψήφους και 2 από 4 έδρες).

Ο σύντροφος της ΔΕΑ, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο, εκλέγεται ξανά στο ΔΣ, συγκεντρώνοντας 100 από 64 ψήφους. Η αντιφατική αυτή εικόνα προέρχεται από την πολιτικοποίηση της μάχης, που εκφράστηκε και με ανακοίνωση της οργάνωσης, αντίθετα με το σύνολο της παράταξης. Τους ψήφους κερδίζει η παράταξη του ΚΚΕ (180 από 121 ψήφους και 5 από 3 έδρες), που επίσης πολιτικοποίησε τη μάχη, αν και στα αρνητικά της καταγράφεται η είσοδος στο ψηφοδέλτιο συναδέλφων που ήταν στο πλευρό του γνωστού για τις ακραία δεξιές απόψεις του, πρώην δήμαρχου, Καζάκου.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία