Εκλογές σωματείου στο Ασκληπιείο Βούλας: Απάντηση των εργαζομένων στην κυβέρνηση και την εργοδοσία

Μεγάλη νίκη και αυτοδυναμία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.
Μ εγάλη νίκη με πρωτιά και αυτοδυναμία πέτυχε στις εκλογές της 4-5 Ιούνη για το ΔΣ του σωματείου η παράταξη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ασκληπιείου.
Η ΕΑΚ για τρίτη συνεχόμενη φορά αναδείχτηκε αυτοδύναμη καταλαμβάνοντας 6 από τις 11 έδρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 
Η ΕΑΚ πέτυχε μια ξεκάθαρη νίκη παρά τις γενικές αντίξοες συνθήκες για την ριζοσπαστική αριστερά που διαμόρφωσε η συνθηκολόγηση και η υποταγή της κατ όνομα αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και η ατιμωτική ήττα στις ευρωεκλογές της 31 Μάη, παρά την υποχώρηση της αγωνιστικής συμμετοχής των εργαζομένων στην προηγούμενη διετία και παρά τον πόλεμο από διοικητικούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες που επιχείρησαν να συκοφαντήσουν και να αδρανοποιήσουν το σωματείο όλο το προηγούμενο διάστημα.
 Η ΕΑΚ κατάφερε να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας γιατί κράτησε με συνέπεια αντικυβερνητική-αντιμνημονιακή στάση, ήταν πάντα δίπλα στα προβλήματα των εργαζομένων προσπαθώντας να τα λύσει με ανοιχτό, συλλογικό, διεκδικητικό τρόπο κόντρα σε διοίκηση, διευθυντικό κατεστημένο με χαρακτηριστικά παραδείγματα την συνέλευση ανά τμήματα όπως στο χειρουργείο και το παιδοψυχιατρικό και τις δράσεις για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας επικουρικός και συμβασιούχος. Σημαντική επίσης στιγμή της δράσης του σωματείου ήταν ο αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου με αφορμή τον κλειστό αξονικό τομογράφο πέρσι το καλοκαίρι με κάλεσμα διαμαρτυρίας σωματείων, φορέων και κατοίκων της περιοχής στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και πορεία που πέρασε με συνθήματα από τα κτίρια του νοσοκομείου. Οι συνάδελφοι της ΕΑΚ από την θέση των εκλεγμένων μελών αντιπροσώπων των γιατρών και των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου κόντραραν κάθε αντεργατική επιλογή της διοίκησης. 
Από την άλλη πλευρά η προσπάθεια της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε κραυγαλέα φιλοκυβερνητική και φιλοεργοδοτική στάση, απουσιάζοντας από τις συνεδριάσεις του ΔΣ και βάζοντας συνεχώς θέμα απαρτίας στις συνελεύσεις, οργανώνοντας ακόμα και δικές τους εκδρομές, για να υποσκάψει την ΕΑΚ με συκοφαντικές επιθέσεις και να αδρανοποιήσει το σωματείο έπεσε στο κενό. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατέβασε ψηφοδέλτιο με μόνο τέσσερις υποψήφιους…
Η ΠΑΣΚΕ δεν μπόρεσε να φτιάξει ψηφοδέλτιο και στήριξε ανοιχτά την ΔΑΚΕ που έκανε ολική επαναφορά προ της κυβερνητικής αναμονής μετά από απουσία από δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Οι εκπρόσωποι ττης ΔΑΚΕ αφού ήταν εντελώς απόντες στις διαδικασίες του σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα, εμφανίστηκαν στην εκλογοαπολογίστική συνέλευση του σωματείου με τραμπούκικη διάθεση και τρομοκρατικές απειλές προς τα μέλη της ΕΑΚ του τύπου «θα σας εξαφανίσουμε», «τελειώσατε» κλπ. Οι εργαζόμενοι τους έδωσαν την απάντηση που τους έπρεπε για την άθλια στάση τους και στέλνωντας μήνυμα ότι δεν θα περάσουν οι απειλές και οι αντεργατικές τους μεθοδεύσεις σε περίπτωση κυβερνητικήε εναλλαγής.
Το ΠΑΜΕ με την στάση και τις ανακοινώσεις του και παρά την ενωτική στάση της ΕΑΚ επέλεξε όχι μόνο να μην μπει σε καμία κοινή δράση αλλά να αναδείξει την ΕΑΚ σαν τον κύριο εχθρό των εργαζομένων με αποτέλεσμα να χάσει την μία έδρα που είχε στο ΔΣ..
 
Τα αποτελέσματα των εκλογών για ΔΣ :
Ψήφισαν 730 Άκυρα/λευκά 26
Έλαβαν
ΕΑΚ ψήφοι 348, 6 έδρες
ΑΚΕ (ΔΑΚΕ) ψήφοι 218, 3 έδρες
Αγωνιστική Δράση (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφοι 91, 2 έδρες
ΠΑΜΕ ψήφοι 47 έδρες 0

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία