ΕΛΜΕ: Εκλογές με φόντο συνδικαλιστικές διώξεις

Συνεχίζονται οι εκλογικές διαδικασίες καθηγητών και δασκάλων για ανάδειξη νέων ΔΣ στις ΕΛΜΕ και στους συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε όλη τη χώρα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Στις εκλογές αυτές θα περίμενε κανείς να κυριαρχούν τα δεκάδες προβλήματα που δημιουργούνται στη δημόσια εκπαίδευση από τα μνημόνια. Τα κενά, η μη επαρκής χρηματοδότηση που φέρνει έλλειψη υλικών, αλλά και θέρμανσης, τώρα που χειμωνιάζει, τα χτυπήματα στο μισθολόγιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ακόμη και οι κινητοποιήσεις των απλήρωτων καθαριστριών των δημόσιων σχολείων. Παραδόξως στο φόντο δεν επικρατούν όλα τα παραπάνω, αλλά οι συνδικαλιστικές διώξεις των εκπαιδευτικών.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, με τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, για την αθώωση της διωκόμενης εκπαιδευτικού Ν. Ορφανοπούλου, καλούν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής την Πέμπτη 17/12. Η δασκάλα Νατάσα Ορφανοπούλου, με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, έχει παραπεμφθεί κατηγορούμενη για «Άσκηση κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής», παράπτωμα το οποίο συνιστά «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά».
Είχε προηγηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου συγκέντρωση στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων για την αθώωση του διωκόμενου δασκάλου  Π. Βαϊνά, που έκανε το έγκλημα, με την ιδιότητα του αιρετού στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, να δώσει χαμηλή βαθμολογία σε υποψήφιους διευθυντές, που είχαν καταγγελθεί για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.
Τρεις μέρες νωρίτερα στη Χίο, ο δάσκαλος Μάρκος Σκούφαλος οδηγήθηκε στα δικαστήρια (η δίκη αναβλήθηκε), ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, επειδή εξέφρασε πολιτική άποψη ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ).
Η ενίσχυση των παρατάξεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς που είναι διατεθειμένες να παλέψουν ενάντια στη μνημονιακή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, που θα παλέψουν δηλαδή και ενάντια στη μνημονιακή βιομηχανία διώξεων σε βάρος των εκπαιδευτικών, είναι απόλυτα κρίσιμη. Από τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται η Αριστερά να κρατάει τα ποσοστά της. Προφανώς και η ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ακόμη δεν έχει συνδεθεί, από όσους την ψηφίζουν, ως η παράταξη που θα στηρίξει την κυβέρνηση.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία