ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Συνεχείς δράσεις

Μια σειρά κινητοποιήσεων με στόχο την κλιμάκωση των αγώνων για να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και να ανατραπούν τα ήδη αποφασισμένα μέτρα των μνημονίων, όπως η αξιολόγηση, πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν οι Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Πέρα από τη συμμετοχή τους στο διήμερο κινητοποιήσεων στις 8 και 9 Οκτώβρη ενάντια στα νέα μέτρα και την επίσκεψη της Μέρκελ, πραγματοποίησαν την επόμενη μέρα αποκλεισμούς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί.

Οι κινητοποιήσεις των καθηγητών της Θεσσαλονίκης δεν σταμάτησαν εκεί. Στην κατεύθυνση κάθε σχολείο, κάθε ΕΛΜΕ, κάθε Διδακτικός Σύλλογος να γίνει κέντρο αγώνα, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 12 Οκτώβρη σύσκεψη για την οργάνωση αντιφασιστικών παρεμβάσεων στα σχολεία της πόλης και για την οργάνωση πανεκπαιδευτικού φεστιβάλ. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συναυλία στις 27 του Οκτώβρη, στα πλαίσια και άλλων δράσεων για τις 28 Οκτώβρη.

Επίσης συμμετείχαν εκ νέου σε συγκέντρωση, τη Δευτέρα, 15 Οκτώβρη, που πραγματοποιήθηκε για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας και αποφασίστηκε μετά από κοινή σύσκεψη με εργαζόμενους στο χώρο της υγείας. Τέλος, μετά τη γενική απεργία οργανώνουν εκδήλωση με θέμα την αξιολόγηση και τις συνέπειές της σε σχολεία και εκπαιδευτικούς. Μόνο από την ως τώρα εφαρμογή των μνημονίων στη Δυτική Θεσσαλονίκη έχουν χαθεί 8.000 διδακτικές ώρες, λόγω έλλειψης καθηγητών.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία