Ενισχύστε-στηρίξτε την 11η Αντιρατσιστική Γιορτή!

Φωτογραφία

Ξεκίνησε και προχωρά η προετοιμασία

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

«Ζεσταίνεται» σιγά σιγά η προετοιμασία για την 11η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό». 
Τα πρώτα υλικά (αφίσα και κείμενο-κάλεσμα), που εγκρίθηκαν στην εναρκτήρια Συνέλευση, κυκλοφορούν ήδη, με την αφίσα της Γιορτής να βρίσκεται στους δρόμους της Αθήνας και τα κείμενα να μοιράζονται σε τοπικές εξορμήσεις, αλλά και γεγονότα όπως το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας.
Θεματικές ομάδες
Για την καλύτερη προετοιμασία, αλλά και για να γίνει υπόθεση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων του κινήματος η Γιορτή, λειτουργούν ήδη «θεματικές ομάδες», που συζητούν για τη διαμόρφωση του χώρου, το συναυλιακό πρόγραμμα, τα θεατρικά, τις εκθέσεις (σκίτσο, φωτογραφία κλπ), τις βιντεοπροβολές, τη συμμετοχή συλλογικοτήτων και τη «δραστηριότητά» τους στο χώρο, την προπαγάνδιση της Γιορτής κ.ο.κ. 
Έχει συγκεντρωθεί ένας πλούτος ιδεών (για την παρουσίαση εμπειριών προσφύγων, για την ανάδειξη των ζητημάτων των ατόμων με αναπηρία, για τα πολιτισμικά δρώμενα στο χώρο της Γιορτής, για την ενεργή συμμετοχή μαθητών και πολλά άλλα) που, όσο πλησιάζει η Γιορτή, θα συγκεκριμενοποιηθεί και θα γίνει γνωστός, μέσα από τα νέα υλικά που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι και θα ενημερώνουν το κοινό για το πρόγραμμα της Γιορτής, αλλά και μέσα από άλλες «διαδρομές» επικοινωνίας (βίντεο, σποτάκια, social media κλπ) που θα επιχειρούν να ενημερώνουν για όλα τα νέα της Γιορτής (μέσα και από τη σελίδα της στο facebook, «11η Αντιρατσιστική Γιορτή»).
Εν αναμονή... «ανακοινώσιμων» ειδήσεων, φιλοδοξούμε φέτος με δύο συναυλιακούς χώρους να δώσουμε χώρο στη χιπ-χοπ σκηνή, τον πιο «ροκ» χώρο, παραδοσιακές μουσικές, ρεμπέτικο γλέντι κ.ά. Διάσημοι σκιτσογράφοι και φωτογράφοι, με κινηματική παρουσία κι ευαισθησία, έχουν προθυμοποιηθεί να παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Συγκεντρώνονται ιδέες για πιο «αυτο-οργανωμένα» πολιτικά-πολιτιστικά δρώμενα στο χώρο της Γιορτής. Διερευνώνται θεατρικές παραστάσεις και ταινίες που θα ενισχύουν το μήνυμα της Γιορτής. Ένα ευρύ φάσμα ομιλητών θα στηρίξει συζητήσεις για την πάλη ενάντια στην ακροδεξιά απειλή, για τη ρατσιστική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, για την Ευρώπη-φρούριο και τον ιμπεριαλισμό.    
Τοπικές δράσεις
Πέρα από τη λειτουργία των θεματικών ομάδων, έχουν γίνει οι πρώτες τοπικές συνελεύσεις-συναντήσεις και φιλοδοξούμε να γίνουν και άλλες, ώστε να συζητηθεί και να οργανωθεί το «άπλωμα» της Γιορτής στις γειτονιές είτε με εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις, είτε με «προφεστιβαλικές» δράσεις κι εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν σε κάθε γειτονιά το μήνυμα της συνύπαρξης και του κοινού αγώνα, που είναι και κεντρικό σύνθημα της 11ης Γιορτής: ΜΑΖΙ ζούμε, αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε.
Για να γίνει η φετινή Γιορτή πραγματικά ανοιχτή σε κάθε συλλογικότητα, κυκλοφορεί και κείμενο για φορείς, σωματεία, συλλόγους, δομές αλληλεγγύης κλπ που επιθυμούν να στηρίξουν έμπρακτα και να δηλώσουν την υποστήριξή τους στη Γιορτή. 
Τυπώθηκαν και είναι διαθέσιμα επίσης τα εισιτήρια της Γιορτής. Με 5 ευρώ είσοδο για μία μέρα, αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης με 7 ευρώ και για τις δύο μέρες της Γιορτής, για όποιον προμηθευτεί το σχετικό εισιτήριο στη διάρκεια της προπώλησης. Η ιδέα είναι να διευκολυνθούν οικονομικά όσοι επιθυμούν να έρθουν στη Γιορτή, αλλά να βοηθηθούν και οι διοργανωτές της Γιορτής, καθώς τα έξοδα ήδη τρέχουν...
Για να προμηθευτείτε εισιτήρια, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210-3306286 και στο 6974486368.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία