Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα

Φωτογραφία

«Όχι» στον εργασιακό μεσαίωνα που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) και οι εταιρείες που της δανείζουν εργαζόμενους, βροντοφώναξαν οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΤΕ με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ) το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο κεντρικό κτίριο (Καρατζά) της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας με τη συμπαράσταση μόνιμων εργαζόμενων στην ΕΤΕ, μελών του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΤΕ, και εργαζομένων από άλλες Τράπεζες όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την HSBC. Μια βδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν με τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της ΕΤΕ μέσω των εταιρειών ICAP,  Mellon, Printec και Action Line. Η συμμετοχή στην απεργία, όπως και στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της ΕΤΕ στην Καλλιθέα, ήταν μεγάλη. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και αυτή τη φορά συμπαραστάτες από άλλα σωματεία, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας.

Οι συνεχείς απολύσεις, 8 το τελευταίο δίμηνο, ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στην ΕΤΕ έχουν γεμίσει αγανάκτηση τους εργαζόμενους στις εταιρείες αυτές. Βλέπουν συναδέλφους τους να απολύονται, καθώς η ΕΤΕ δεν εφαρμόζει το παρόν νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει ότι μετά την παρέλευση 36μηνου προσλαμβάνεται υποχρεωτικά ο εργαζόμενος από τον έμμεσο εργοδότη, την τράπεζα ή την ασφαλιστική εταιρεία , κάτι το οποίο καταφανώς παραβιάζεται για το σύνολο σχεδόν των 1.506 εργαζόμενων που εργάζονται στην ΕΤΕ μέσω εταιρειών για χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο των 36 μηνών. Υπάρχουν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι που δουλεύουν δεκατέσσερα (!) χρόνια στην ΕΤΕ. Αντίθετα το τελευταίο διάστημα, όποια ενοικιαζόμενη εργαζόμενη επιστρέφει από άδεια λοχείας και μετά την παρέλευση του 18μηνου, που ορίζει ο νόμος, απολύεται.

Ο ΣΥΔΑΠΤΤ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του όσο δεν δέχονται η ΕΤΕ και οι εταιρείες να ανακαλέσουν τις απολύσεις και να εφαρμόσουν τους νόμους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία