Ενωτική αντιφασιστική κινητοποίηση στον Χορτιάτη

Φωτογραφία

Την Κυριακή 2/9/2012, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα 149 θύματα του Ολοκαυτώματος στο Χορτιάτη, που είχε ως αυτουργούς όχι τόσο τους Γερμανούς, αλλά κυρίως τους Έλληνες ταγματασφαλίτες. Η φασιστική τρομοκρατία αποτελούσε τότε το συμπλήρωμα της κατοχικής πολιτικής που κατέληγε στη λιμοκτονία του λαού.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η κινητοποίηση της Κυριακής ήταν απάντηση στην πρόσκληση που δεν δίστασε ο Δήμαρχος Χορτιάτη να απευθύνει σε εκπροσώπους της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, για να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να τιμήσουν τα θύματα της κατοχικής αντίστασης στους Ναζί! Το παρών με μαζικά οργανωμένα μπλοκ έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», η ΚΕΕΡΦΑ.

Εκατοντάδες αντιφασίστες/στριες, κάτοικοι και μη, που παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση μνήμης, δείξαμε στην πράξη ότι ο αντιφασισμός δεν αποτελεί αποστεωμένη από κάθε πρακτικό συμπέρασμα διακήρυξη, που μπορούν να εμπορεύονται οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, επίγονοι των «ταγματαλητών», είτε οι πολιτικοί εκπρόσωποι των «ανώτερων τάξεων», που καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων με τα μνημόνια της πείνας και της εξαθλίωσης.

Η μνήμη του Ολοκαυτώματος στο Χορτιάτη δεν αποτελεί μουσειακό έκθεμα που μπορούν να εκμεταλλεύονται όσοι οργανώνουν τα πογκρόμ της εποχής μας ενάντια στα πιο χτυπημένα κοινωνικά στρώματα, από κοινού με τους σύγχρονους Έλληνες Ναζί, καλώντας τους μάλιστα σε εκδηλώσεις μνήμης σαν τη σημερινή. Οι προσφορότεροι υπερασπιστές της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού είναι μόνο όσοι αγωνίζονται και σήμερα εναντίον της φασιστικής κτηνωδίας, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του ρατσισμού και των κυβερνητικών οικονομικών πολιτικών, μαζί με τα άμεσα θύματα όλων αυτών των εγκλημάτων.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία