Εξτρεμισμός είναι η λιτότητα και ο ναζισμός!

Φωτογραφία

Μπορεί η μαφία της λίστας Λαγκάρντ να εξιχνιάσει τη μαφία της Χρυσής Αυγής;

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Πέτρος Τσάγκαρης

Η ακροδεξιά κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή «αντιναζιστική» της καμπάνια και συνεχίζει την καταστροφική πολιτική ενάντια στον πληθυσμό, καταθέτοντας έναν νέο μνημονιακό προϋπολογισμό και σχεδιάζοντας νέα μέτρα κοινωνικής εξόντωσης.

Ωστόσο, παρά τη φιέστα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξεριζώσουν το ναζισμό από την Ελλάδα.

Πρώτον, γιατί, παρά τις συλλήψεις, δεν θα αντιμετωπίσουν τις πραγματικές αιτίες που εκτρέφουν το ναζισμό. Δεν θα σταματήσουν τη λιτότητα, την ανεργία, την κατάρρευση της εκπαίδευσης, την καλλιέργεια του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Επειδή δεν θέλουν να πλήξουν την καρδιά του αστικού καθεστώτος, δεν θα προχωρήσουν στην κάθαρση στο βαθύ κράτος, στους υψηλόβαθμούς αστυνομικούς, στην ΕΥΠ, στο στρατό, στη δικαιοσύνη, αλλά και στην εκκλησία. Επίσης δεν πρόκειται να σύρουν στα δικαστήρια τους μεγάλους χρηματοδότες των ναζί γιατί έτσι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου που θα απειλήσει να παρασύρει τμήματα του κεφαλαίου.

Πλάτες
Αντίθετα επί πολλούς μήνες, η κυβέρνηση, η αστυνομία, οι μυστικές υπηρεσίες και η δικαιοσύνη έκαναν τις πλάτες στους ναζί επιτρέποντάς τους να χτίζουν το τέρας τους: Ρατσιστικά παραληρήματα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό («θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις»), ενσυνείδητος διορισμός φιλοχρυσαυγίτη ως επικεφαλής της υπηρεσίας της ΕΥΠ που παρακολουθούσε τη Χρυσή Αυγή, συλλήψεις, βασανισμοί και καταδίκες αντιναζιστών διαδηλωτών, καθώς και εκκαθαρίσεις καταλήψεων και άλλων κοινωνικών κέντρων από τις δυνάμεις του Δένδια. Ακόμη και μετά την αποκάλυψη της δράσης της εγκληματικής συμμορίας, ο φιλοχρυσαυγίτης σύμβουλος του Σαμαρά, Φ. Κρανιδιώτης, συνέχιζε να χαϊδεύει τους ναζί και να λέει ότι φυλάει τις σφαίρες του για τον πραγματικό εχθρό, δηλ. την Αριστερά. Ο ίδιος ο Σαμαράς συνέχισε τη θεωρία των δύο άκρων λέγοντας ότι σειρά έχουν και αυτοί που προτείνουν έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Πριν από λίγους μήνες η αστυνομία και ο Κεδίκογλου παρουσίαζαν τα άδεια μπουκάλια μπίρας στις καταλήψεις ως όπλα και τους «κατόχους» τους ως τρομοκράτες, την ίδια στιγμή που οι χρυσαυγίτες εισήγαγαν, αγόραζαν, διακινούσαν και αποθήκευαν τεράστιες ποσότητες αληθινών όπλων και πυρομαχικών. Έκαναν εκπαίδευση με αυτά δίπλα σε σκοπευτήρια του στρατού, ενώ σε άλλους χώρους εκπαιδεύονταν (πάνω σε δύσμοιρα ζώα) για το πώς θα σφάζουν ανθρώπους. Αλήθεια, χρειάζονται σήμερα προστατευόμενοι μάρτυρες για να υποδείξουν τα κρυφά οπλοστάσια και τα κρυφά εκπαιδευτήρια της ΧΑ; Είναι δυνατόν μια οργάνωση να διακινεί χιλιάδες όπλα και να μην έχει εντοπιστεί από την πρώτη στιγμή από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική; Προφανώς μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Εξάλλου, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση στήνει τη φιέστα των συλλήψεων, ασκεί ακριβώς την πολιτική με την οποία συμφωνεί –και εν πολλοίς έχει υπαγορεύσει– η Χρυσή Αυγή για τους μετανάστες: φράχτης στον Έβρο, συλλήψεις σωρηδόν, στρατόπεδα συγκέντρωσης, βασανιστήρια, τι άλλο θα ζήλευε ένα αγνός ιδεολόγος ρατσιστής; Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ίδιες ημέρες που εξαρθωνόταν η εγκληματική οργάνωση, η αστυνομία προχώρησε σε πογκρόμ για μην ξεχνούν οι μετανάστες το απάνθρωπο πρόσωπό της και να μη νομίζουν ότι, επειδή μπορεί να υποχωρήσουν οι ναζί, το κράτος θα υποστείλει την πολιτική τους.

 

Ο θεσμικός ρατσισμός της ΕΕ

Ασφαλώς, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν είναι ελληνική εξαίρεση. Είναι πολιτική της ΕΕ: Τα δράματα στη Λαμπεντούζα (με πιο πρόσφατο αυτό με τους 400 νεκρούς) είναι μόνον η κορυφή ενός απάνθρωπου μορφώματος που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για μια ένωση της οποίας κεντρική πολιτική είναι η διάσπαση της εργατικής τάξης, με το «επιχείρημα» ότι για τα σημερινά δεινά της δεν φταίνε τα αφεντικά και ο καπιταλισμός, αλλά οι φτωχοί μετανάστες και οι πρόσφυγες. Αλλά αυτός ο ρατσισμός δεν γνωρίζει όρια: Γιατί επίσης «φταίνε» και οι «τεμπέληδες νότιοι», οι οποίοι, εκτός του ότι «πρέπει να πληρώσουν», τώρα δεν πρέπει να μπορούν να μεταναστεύουν στη βόρεια Ευρώπη. Αυτό προτείνουν Βρετανοί, Ολλανδοί και Σουηδοί και Γερμανοί ευρωβουλευτές οι οποίοι –έχοντας τη συμπαράσταση της επιτρόπου για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ– ζητούν να μπει πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από αυτές τις χώρες με ποινικές κυρώσεις.

Η αντιχρυσαυγίτικη υποκρισία της ΕΕ αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αυτή κωφεύει όταν σε μια άλλη χώρα-μέλος, την Ουγγαρία, οι ναζιστές έχουν μεγαλύτερα ποσοστά και ζουν και βασιλεύουν χωρίς κανείς να τους ενοχλεί –απλώς εκεί δεν υπάρχουν αντιφασιστικές αντιστάσεις και δεν απειλείται έτσι με αποσταθεροποίηση η ΕΕ συνολικά. Μπορεί, άραγε, κανείς να πιστεύει ακόμη πως οι σημερινοί ευρωπαϊκοί θεσμοί μπορούν να προστατεύσουν τους μετανάστες του «τρίτου κόσμου» που ζουν στην Ελλάδα, από τις ορδές του Δένδια και των ναζί;

Οικονομία
Στην οικονομία, η προπαγανδιστική υστερία και οι στατιστικές αλχημείες του Βρούτση, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Π.χ. η έκθεση της Standard & Poor’s δεν κάνει την παραμικρή νύξη για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το 2014, όπως προβλέπει η ελληνική κυβέρνηση. Η S&P προβλέπει ύφεση και το 2014 (1%), ανεργία 28,5%, περαιτέρω μείωση των ονομαστικών μισθών, παρότι είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη από το 2010 υποσκάπτοντας τη κοινωνική σταθερότητα –όπως επισημαίνει η ίδια η S&P–, ενώ θεωρεί ότι το χρέος, θα διατηρηθεί στα επίπεδα του 177% το 2015, δηλ. 9 μονάδες περισσότερο απ’ ότι υπολογίζει η τρόικα!

Το πόσο ψεύτικο είναι το success story υποδεικνύεται από την ίδια την ΕΛΣΤΑΤ η οποία λέει πως το 27,4% όπου είχε φτάσει η ανεργία ήδη από το περασμένο Μάρτιο, είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει υπάρξει τα τελευταία τριάντα χρόνια σε οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου! Τώρα έρχεται το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και κάνει ακόμη πιο εφιαλτικές προβλέψεις με ανεργία 34% έως το 2016. Τις στατιστικές έρχονται να υποστηρίξουν τα γεγονότα: διαρκή λουκέτα σε μεγάλες επιχειρήσεις με πιο πρόσφατες περιπτώσεις τη Fokas, τα Sprider Stores και την απειλή για το καζίνο του Λουτρακίου. Όπως λένε οι ίδιες οι εταιρίες, δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι απεργίες (που δεν έγιναν στα εν λόγω μαγαζιά), αλλά οι κλειστές κάνουλες των τραπεζών και η καταβαράθρωση του τζίρου (50% στα Sprider Stores) από την κατάρρευση της κατανάλωσης.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταδικάσει σε επιπλέον μισό αιώνα κόλασης το λαό: Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους δανειστές, για την έκδοση ομολόγου διάρκειας 50 ετών, το οποίο θα αντικαταστήσει επί της ουσίας το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται για ιμπεριαλιστικά ντιλ στη Μεσόγειο ευθυγραμμιζόμενη με τις ΗΠΑ και συνεργαζόμενη απροκάλυπτα με τα πιο αιματοβαμμένα καθεστώτα της περιοχής: Ο Βενιζέλος επισκέφτηκε και νομιμοποίησε την αντεπαναστατική χούντα της Αιγύπτου για να έρθει μετά ο Σαμαράς να επισκεφτεί το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, κουβαλώντας μάλιστα μαζί του μια πρωτοφανή κουστωδία κυβερνητικών στελεχών αλλά και επιχειρηματιών. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει στο Ισραήλ, χωρίς να προβλέπεται συνάντηση με την παλαιστινιακή ηγεσία. Η επίσκεψη θα συνδυαστεί και με δύο μεγάλες κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ. Η συνεργασία με ένα κράτος που έχει παραβιάσει εκατοντάδες αποφάσεις του ΟΗΕ, σημαίνει ότι και η ελληνική κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το διεθνές δίκαιο για να κάνει μπίζνες στη Μεσόγειο. Κάθε υποθετικό ηθικό έρεισμα στην επίκληση του διεθνούς δικαίου όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό εξαφανίζεται αυτομάτως. Όμως αυτό είναι το λιγότερο: η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις στη Μεσόγειο σημαίνει έκθεση του ελληνικού λαού σε πολεμικές και άλλες περιπέτειες.

Διέξοδος
Τα όπλα μαζικής κοινωνικής καταστροφής που χρησιμοποιούν τρόικα και κυβέρνηση έχουν επιφέρει βαριά οικονομικά, πολιτικά και φυσικά πλήγματα στον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα. Ωστόσο αυτός ο κόσμος συνεχίζει να αντιστέκεται. Είναι αυτός που συνέρευσε στην τεράστια συναυλία των 40.000 για τις Σκουριές, είναι αυτός που ανάγκασε στην εξάρθρωση της ναζιστικής συμμορίας μετά τη δολοφονία Φύσσα, είναι αυτός που στηρίζει τον αγώνα της ΕΡΤ σε κάθε πόλη, είναι αυτός που δίνει πρωτιά στην Αριστερά σε πολλές δημοσκοπήσεις, είναι αυτός που βγαίνει κάθε τόσο σε απεργίες. Η αποδόμηση του ελληνικού ναζισμού είναι μια ευκαιρία να ξαναπάρει την πρωτοκαθεδρία η Αριστερά σε εργατικές γειτονιές, στα σχολεία και αλλού. Όμως κεντρικός στόχος παραμένει η ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονίου. Χωρίς αυτό καμιά μερική νίκη δεν μπορεί να υπάρξει.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία