ΕΟΠΥΥ: Επίσχεση εργασίας ξεκινάνε οι γιατροί

Φωτογραφία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) γιατροί.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουν επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 8 Δεκέμβρη ως και την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο προσχέδιο της σύμβασης εργασίας που ο Οργανισμός και το υπουργείο Υγείας έθεσε υπόψη της Ένωσης Ιατρών-ΕΟΠΥΥ προς υπογραφή. Στην προτεινόμενη σύμβαση εργασίας δεν λύνεται κανένα από τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν στον ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους. Δεν προκαθορίζεται ο αριθμός των επισκέψεων που μπορούν να δέχονται οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, ενώ το κοστολόγιο για την αξιολόγηση των υπηρεσιών θα βαρύνει τους ίδιους τους γιατρούς, που σημαίνει ότι για την ίδια εργασία άλλος γιατρός μπορεί να ζητάει 50 ευρώ και άλλος 100. Ασάφειες υπάρχουν επίσης για τις επισκέψεις των γιατρών στα σπίτια των χρηστών υπηρεσιών υγείας.
Αυτά τα ζητήματα έρχονται να προστεθούν στη λίστα των χρεών που υπάρχουν από τον ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς. Χρέη που δημιουργούνται από τη μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, που έχουν εφαρμόσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Ο οργανισμός οφείλει σήμερα το 10 % επισκέψεων και πράξεων από 1/1/2012, 4 μήνες του 2013 και 3 μήνες του 2014 σε πράξεις.
Δυστυχώς η κυβέρνηση μετά το κλείσιμο των περισσοτέρων υποκαταστημάτων του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ και τον περιορισμό των ειδικοτήτων ιατρών σε όσα απέμειναν, συνεχίζει να μειώνει τη δυνατότητα πρόσβασης στη δημόσια υγεία. Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, για να στηριχτούν από όλους μας, πριν διεκδικήσουν αυξήσεις, οφείλουν να δώσουν αγώνα για να ξαναλειτουργήσουν όλες οι δομές του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ που έκλεισαν και να καλυφθούν όλες οι ειδικότητες γιατρών σε αυτά.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία