Φύλλο Νο 325 (3 Δεκέμβρη 2014)

Η ελληνική άρχουσα τάξη «ανακάλυψε» τις ΑΟΖ τριάντα χρόνια μετά την καθιέρωσή τους και σήμερα απειλεί να εμπλέξει τον ελληνικό λαό σε πολεμικές περιπέτειες για χάρη των διεθνών πετρελαϊκών κολοσσών που θα τις εκμεταλλευτούν.

Μεγαλειώδης η υποδοχή του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο. Ο λαός τον υποδέχθηκε όπως του αρμόζει. Πού να πάει και σε άλλες πόλεις, τώρα που θα εξαγγείλει το νέο μνημόνιο: το Ναύπλιο θα μοιάζει παράδεισος…

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία: τα «βασανιστήρια» των δανειστών στην κυβέρνηση Σαμαρά γίνονται με το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μέρος της επιχείρησης «προληπτικής καταστολής» με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση είναι σε οριακή κατάσταση.

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 8-12 Δεκέμβρη στον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ (Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ) για τα όργανα του συλλόγου, τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και τους αντιπροσώπους στα εργατικά κέντρα.

Μια μικρή επιτυχία σημειώθηκε για τους εργαζόμενους στον «Αγγελιοφόρο» και τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», καθώς, σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, που επέβαλε η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» κατά τον τελευταίο χρόνο σχεδόν σε όλους τους εργαζόμενους, είναι ανίσχυρες και άκυρες.

Ήρθε στο φως άλλη μια από τις πολλές ιστορίες απλήρωτης εργασίας και μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας από εργολάβους υπηρεσιών καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία.

Εκδήλωση-συζήτηση διοργανώνει την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), με θέμα: «Οι εργασιακές σχέσεις και ο συνδικαλισμός στο στόχαστρο του νεοφιλελευθερισμού».

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και επίσημα από το ΤΑΙΠΕΔ η παραχώρηση για τα επόμενα 40 χρόνια των δεκατεσσάρων περιφερειακών αερολιμένων (α’ ομάδα) στην κοινοπραξία που συγκρότησαν η γερμανική Fraport και ο ντόπιος μονοπωλιακός Όμιλος Κοπελούζου.

Ο αγώνας για τους 43 αγνοούμενους φοιτητές που πήρε διάσταση κινήματος ενάντια στην κυβέρνηση, την αστυνομία, την καταστολή και τη διαπλοκή τους με τα καρτέλ ναρκωτικών, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Πλησιάζοντας στην επέτειο 4 χρόνων από το ξέσπασμα της επανάστασης στην Τυνησία, δύο εκλογικές αναμετρήσεις, βουλευτικές και προεδρικές, επιτρέπουν μια εκτίμηση για το ποια είναι η κατάσταση στην γενέτειρα των αραβικών εξεγέρσεων.

Διανύουμε την τρίτη βδομάδα κατάληψης των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Μια κατάληψη που έχει κάνει το πανεπιστήμιό μας κέντρο αγώνα, στέλνοντας σημαντικά μηνύματα στην τοπική κοινωνία.

Την ώρα που ο Σαμαράς αποκαλεί τους αγωνιζόμενους φοιτητές «θρασίμια», την ώρα που ο Άδωνις ωρύεται ότι σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν γίνονται καταλήψεις, την ώρα που ο Φορτσάκης κάνει λόγο για «μειοψηφίες που κλείνουν τις σχολές», την ώρα που τα συστημικά ΜΜΕ στοχοποιούν φοιτητές ως τραμπούκους και αλήτες, κάποια άλλα «μειοψηφικά θρασίμια» στην Καλιφόρνια και στο Λονδίνο δείχνουν το δρόμο της ανυπακοής και του αγώνα.

Μία από τις γυναίκες που διαπομπεύθηκαν το 2012, από τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, με τη συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ, των εισαγγελικών αρχών, του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και των ΜΜΕ, αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση τοξικών ουσιών, πριν από λίγες μέρες. Oυδέν σχόλιο!

Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα νέο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών και σχεδιάζει να το φέρει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή.