ΟΤΕ: Μάχη για τη συλλογική σύμβαση

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 8-12 Δεκέμβρη στον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ (Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ) για τα όργανα του συλλόγου, τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και τους αντιπροσώπους στα εργατικά κέντρα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι εκλογές αυτές διεξάγονται σε μια κρίσιμη περίοδο που η εταιρεία έχει βαλθεί να καταργήσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων του ΟΤΕ.
Η πορεία της ιδιωτικοποίησης εκφράζεται με σκληρό χτύπημα στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Με εργοδοτική τρομοκρατία και διευθυντική αυθαιρεσία, με εκβιασμούς προς εργαζομένους για τη διασφάλιση μιας θέσης εργασίας, από τους εκπροσώπους του λεγόμενου «ενωτικού ψηφοδελτίου». Το μανδύα δηλαδή που έχει ντυθεί η συνεργασία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για να κρύψουν τις ευθύνες τους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και την κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων του. Αντίστοιχα καταστροφική θα είναι και η ψήφος στο εργοδοτικό και προερχόμενο από τη ΔΑΚΕ ψηφοδέλτιο της ΑΚΕ.
Η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ - ΟΤΕ / ΜΕΤΑ ζητάει από τους εργαζομένους στον ΟΤΕ να τη στηρίξουν για να υπάρξει πραγματικός αγώνας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, χωρίς μειώσεις αλλά με αυξήσεις στους μισθούς, για ένταξη των εργαζομένων της ΟΤΕPLUS στον ΟΤΕ. Μιας σύμβασης που θα κατοχυρώνει ότι δεν θα δοθεί εργασία που μπορεί να κάνει ο ΟΤΕ σε εργολάβους, που θα κατοχυρώνει τις θεσμικές κατακτήσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ ως σήμερα.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία