ΕΟΠΥΥ: Επίσχεση εργασίας των γιατρών

Φωτογραφία

Ο χώρος της υγείας βρίσκεται στο... κόκκινο. Οι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) γιατροί είναι από τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη σε επίσχεση εργασίας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η επίσχεση έρχεται δύο μέρες μετά από αντίστοιχη κινητοποίηση των φαρμακοποιών, οι οποίοι σταμάτησαν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ προχώρησε στην κινητοποίηση, απαιτώντας την άμεση εξόφληση των χρεών του οργανισμού προς τους γιατρούς. Το ύψος των οφειλόμενων ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ. Σε αυτά αντιστοιχούν 570 εκατ. ευρώ για το 2011 και 230 εκατ. ευρώ για το 2012. Η κυβέρνηση, ταγμένη στο πλευρό τοκογλύφων και τραπεζιτών, ακολουθεί πολιτική που οδηγεί στην πλήρη διάλυση της υγείας. Πληρώνουμε εισφορές στα ταμεία που καταληστεύονται 60 και πλέον χρόνια από την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες και τους άλλους καπιταλιστές και δεν υπάρχει πια ούτε γιατρός για να μας εξετάσει. Αυτό που θέλουμε είναι οι εισφορές μας να μην καταλήγουν στις τσέπες των τοκογλύφων, αλλά στα ταμεία για να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία και περίθαλψη. Ακριβώς το ανάποδο δηλαδή από ό,τι συμβαίνει τώρα με τις μνημονιακές πολιτικές.

Πολλοί περισσότερο όταν την ίδια ώρα τα νοσοκομεία αρχίζουν να μην έχουν τα βασικά (π.χ. γάζες), οι εφημερίες μειώνονται για να εξοικονομούνται χρήματα για τους τοκογλύφους και οι μισθοί των γιατρών θα υποστούν νέα μείωση... Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) συνεδριάζει τις επόμενες μέρες για να καθορίσει τις κινητοποιήσεις της. Η Αριστερά πρέπει να αφήσει στην άκρη τη γραφειοκρατία της Ομοσπονδίας και την ηττοπάθειά της και να προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες μέσα στα νοσοκομεία για κινητοποιήσεις διαρκείας. Το ίδιο χρειάζεται να γίνει και στις γειτονιές, για να σωθεί η δημόσια υγεία.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία