Επίθεση των ΜΑΤ σε κινητοποίηση της ΟΛΜΕ

Φωτογραφία

Το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, τα συντονιστικά και οι επιτροπές των διαθέσιμων εκπαιδευτικών μαζί με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και ΕΛΜΕ (πρωτοβάθμια σωματεία καθηγητών) από όλη τη χώρα πραγματοποίησαν πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σημείο συνάντησης για τους εκπαιδευτικούς από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Έβρο, Κοζάνη, Πιερία, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα ήταν τα διόδια πριν τη Λάρισα για όσους έρχονταν από Θεσσαλονίκη (Πυργετός).

 

Η κυβέρνηση, που πιέζεται από τις αντιστάσεις των εργαζομένων σε όσους κλάδους επιμένουν να αγωνίζονται, προσπάθησε με τη βία να σταματήσει τους καθηγητές-διαδηλωτές. Η προσπάθεια να αποκλειστούν οι εκπαιδευτικοί κράτησε πάνω από 4 ώρες με κυνηγητό ακόμη και μέσα στα χωράφια και βέβαια με ρίψη χημικών. Η βία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, αλλά και άλλοι διαδηλωτές.
 
Παρά τη βία και τον αποκλεισμό των καθηγητών από τη Βόρεια Ελλάδα, οι υπόλοιποι καθηγητές επέμειναν να πραγματοποιήσουν τη διαδήλωση και η αποφασιστικότητά τους υποχρέωσε σε υποχώρηση την αστυνομία. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στους δρόμους της Λάρισας μαζί με αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων.
 
Είναι εμφανές πια ότι ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Δεν φοβούνται πια οι εργαζόμενοι που δεν έχουν και τίποτα να χάσουν. Αυτή που φοβάται είναι η κυβέρνηση Σαμαρά. Τρέμει στην ιδέα να φανεί ανάξια στα μάτια της τρόικας και των ντόπιων καπιταλιστών και να χάσει την εξουσία, ανοίγοντας το δρόμο σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Είναι η ώρα λοιπόν να συντονίσουμε τους αγώνες μας για να τους ανατρέψουμε το γρηγορότερο δυνατόν. Είναι η μόνη ελπίδα και ο μόνος τρόπος να επαναπροσληφθούν οι διαθέσιμοι και οι απολυμένοι καθηγητές και όλοι όσοι βρίσκονται στην ίδια κατηγορία.
 
 
 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία