Φύλλο Νο 304 (15 Γενάρη 2014)

Να ενώσουμε τις αντιστάσεις

Τα προβλήματα της οικονομίας, οι διεθνείς κόντρες για το χρέος, οι διαμάχες μεταξύ υπουργών, το ξέσπασμα μικρότερων και μεγαλύτερων σκανδάλων εμφανίζουν την πραγματικότητα κόντρα στη «μαγική εικόνα» που παρουσιάζει ο Σαμαράς: Μια κυβέρνηση σε διαλυτική κρίση που στηρίζεται με νύχια και με δόντια από όλο το σύστημα για να μην καταρρεύσει.

Στα σύντομα...

Γιατί ψάχνει η μονταζιέρα «συμπαθούντες τους τρομοκράτες» στον ΣΥΡΙΖΑ; Πλειάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Κόρινθο έστερξαν προς υποστήριξη μέλους της δολοφονικής συμμορίας Χρυσή Αυγή (του Μπούκουρα). Ο δε Καλαμπόκας, δολοφόνος του αριστερού καθηγητή Τεμπονέρα, ήταν ο ίδιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας και δημοτικός σύμβουλος με τη δεξιά παράταξη…

Το σκάνδαλο του ΤΤ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το τραπεζικό σύστημα

Το σκάνδαλο με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), παρότι αποτελεί μία μόνον περίπτωση διαφθοράς, όπου ο –καραμανλικός εν προκειμένω– πρόεδρος μιας δημόσιας τράπεζας χάριζε λεφτά σε επιχειρηματίες φίλους δικούς του και της κυβέρνησης, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το τραπεζικό κατεστημένο.

Μιζαδορισμός: Το ανώτατο στάδιο του νεοφιλελευθερισμού

Στην αρχή της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης, στη δεκαετία του ’80, ξέσπασε στην Ελλάδα το τραπεζοπολιτικό σκάνδαλο Κοσκωτά και υποτίθεται ότι το 1989 τα δύο αστικά κόμματα εξουσίας μαζί με την Αριστερά έκαναν «κάθαρση».

Μετά το 25ευρω, να τα πάρουν όλα πίσω

Σκάνδαλα, νέα μνημόνια και στο βάθος εκλογές

Να μπλοκάρουμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση προχωράει στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Νέες απολύσεις στο Δημόσιο

Τους επόμενους μήνες το Δημόσιο θα συνεχίσει πιθανότατα να τροφοδοτεί με μεγάλους αγώνες το κίνημα.

Επίθεση των ΜΑΤ σε κινητοποίηση της ΟΛΜΕ

Το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, τα συντονιστικά και οι επιτροπές των διαθέσιμων εκπαιδευτικών μαζί με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και ΕΛΜΕ (πρωτοβάθμια σωματεία καθηγητών) από όλη τη χώρα πραγματοποίησαν πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Metropolis

Μήνυση εναντίον απολυμένων εργαζόμενων από τα καταστήματα Metropolis κατέθεσε ο Ανδρέας Κουρής, προσπαθώντας να ποινικοποιήσει τους αγώνες τους για καταβολή των δεδουλευμένων 4 ως 5 μηνών, που τους χρωστάει, αλλά και για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Βιβλιοσυνεργατική

Σε 24ωρες απεργίες, τρεις την τελευταία εβδομάδα, έχουν προχωρήσει οι 94 εργαζόμενοι και υπάλληλοι γραφείου της εταιρείας «Βιβλιοσυνεργατική».

Καριπίδης

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας ελαστικών εξαρτημάτων «Καριπίδης» στα εξώδικα απόλυσης που τους στέλνει η εταιρεία από την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

Καθαρίστριες σχολείων

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει, από τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, 19 συμβασιούχες καθαρίστριες σχολείων του Δήμου Περάματος, οι οποίες είναι απλήρωτες εδώ και τέσσερις μήνες, παρόλο που οι μισθοί τους είναι ιδιαίτερα χαμηλοί, από 200 ως 300 ευρώ το μήνα, και οι συμβάσεις τους έχουν διάρκεια από 6 ως 9 μήνες.

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στάση εργασίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Γενάρη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Πετάνε 2.500 συμβασιούχους στο δρόμο

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ) Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις 15 Ιανουαρίου διακόπτεται η μισθοδοσία και φεύγουν άμεσα από τις θέσεις τους περίπου 2.500 συμβασιούχοι του Δημοσίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα προγραμματικά «φόρουμ»

Ποιες συμμαχίες χρειάζεται μια κυβέρνηση της Αριστεράς;

Ιδρύεται η συνδικαλιστική παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς

Στις 22 και 23 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Σινέ Κεραμικός συνδιάσκεψη για την ίδρυση μιας νέας συνδικαλιστικής παράταξης, που φιλοδοξεί να καλύψει τον ευρύτερο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Μας αρκεί το «να πάρουμε τους δήμους»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Η Ευρώπη ΕΙΝΑΙ του κεφαλαίου, του ρατσισμού και του αυταρχισμού

Η κρίση χρέους της ευρωζώνης αποτέλεσε την απαρχή μιας άνευ προηγουμένου νεοφιλελεύθερης επίθεσης και μετασχηματισμού των οικονομικο-κοινωνικών δομών της ΕΕ

Ταλαντευόμενη και ανεπαρκής η πολιτική του ΚΕΑ

Οι φετινές ευρωεκλογές αποτελούν ίσως τη σημαντικότερη δοκιμασία για όλες τις πολιτικές δυνάμεις της ΕΕ στη σύγχρονη ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η ευρωλιτότητα δεν ανατρέπεται χωρίς σύγκρουση

Η υποταγή στις απόψεις των ευρωηγεσιών ισοδυναμεί πλέον με πολιτικό έγκλημα

Η κόκκινη Ρόζα, «φλόγα και ξίφος της επανάστασης»

«Όποιος κηρύσσεται υπέρ της κοινωνικής μεταρρύθμισης σε αντικατάσταση και σε αντίθεση με την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας και της κοινωνικής επανάστασης, δεν εκλέγει στην πραγματικότητα έναν πιο ήρεμο, πιο ασφαλή και πιο βραδύ δρόμο προς τον ίδιο σκοπό, αλλά έναν διαφορετικό σκοπό…»

Πολιτική κρίση στην Τουρκία

Απρόβλεπτες εξελίξεις πυροδοτεί η κόντρα Γκιουλέν-Ερντογάν

Ξεσηκωμός των Αφρικανών προσφύγων στο Ισραήλ

Χιλιάδες Αφρικανοί, που αιτούνται άσυλο, κατέκλυσαν το πάρκο Λεβίνσκι στο νότιο Τελ Αβίβ, το Σάββατο 4/1, για να προπαγανδίσουν την τριήμερη απεργία τους που ξεκίνησε την Κυριακή.

Ο βαρύς χειμώνας και οι ταξικές ανισότητες στις ΗΠΑ*

Ο απίστευτα βαρύς χειμώνας, που έπληξε φέτος τις ΗΠΑ, απασχόλησε διεθνώς τα ΜΜΕ, για την πρωτοφανή δριμύτητα του ψύχους σε μια «εύκρατη» περιοχή του πλανήτη.

Λαοθάλασσα στο Μπιλμπάο

Το ισπανικό κράτος απαγόρευσε διαδήλωση για τα δικαιώματα των κρατουμένων μελών της βασκικής ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.

Αλλαγή τοπίου στη Ν. Αφρική

Τεκτονικές αλλαγές φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη στο πολιτικό σκηνικό στη Νότια Αφρική.

Διμέτωπος αγώνας στη Συρία

Οι Σύριοι ακτιβιστές διεξάγουν πια διπλή πάλη ενάντια στο καθεστώς Άσαντ, αλλά και ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντ (ISIS), όπως ονομάζεται το δίκτυο της Αλ-Κάιντα σε Ιράκ-Συρία.

Καταστολή στην Αίγυπτο

Η κατασταλτική εκστρατεία συνεχίζεται στην Αίγυπτο ενάντια σε πρωταγωνιστές της αιγυπτιακής επανάστασης και των μεγάλων μαχών των τελευταίων τριών χρόνων.

Άλλαξε ο χρόνος, άλλαξε όμως η κατάσταση στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ;

Σε κάθε κόμμα και οργάνωση της Αριστεράς οι συνδιασκέψεις και τα συνέδρια είναι οι κορυφαίες στιγμές στη διαδρομή τους και συνήθως αντικατοπτρίζουν και το χαρακτήρα αυτών των κομμάτων και οργανώσεων.

Πανεπιστήμια: «Άνοιξαν», αλλά οδηγούνται σε διάλυση

Η νέα χρονιά ξεκίνησε, αλλά όχι με θετικούς οιωνούς για τη λειτουργία των ΑΕΙ και ΤΕΙ το επόμενο διάστημα.

Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Σε ολόκληρη την Ευρώπη η Ακροδεξιά σημειώνει άνοδο, που εκφράζεται κυρίως με εκλογικά ποσοστά, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και με παρουσία «ταγμάτων εφόδου» στο δρόμο.

Μικρά Αντιρατσιστικά

Προφυλακίστηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενής, Ηλιόπουλος και Μπούκουρας. Μάλιστα, υπέρ του τελευταίου κατέθεσαν και πολλά στελέχη της ΝΔ του νομού Κορινθίας, όπως οι Αννίβας Παπακυριάκος, Βασίλης Νανόπουλος, Γιάννης Γκεζερλής, Γιώργος Γεωργούσης, Γιάννης Βαφειάδης. Κάποιοι πιστεύουν ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή είναι αντισυστημική...

Να τους ανατρέψουμε πριν μας πεθάνουν!

Συντονισμένοι αγώνες διαρκείας για να τα πάρουν όλα πίσω στην υγεία!

Πλήρης κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Διάλυση του ΕΟΠΥΥ προβλέπει το νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα