Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή: Συγκέντρωση για τη σωτηρία του Πάρκου

Την Τετάρτη, 5 Ιούνη 2013, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή καλεί σε συγκέντρωση στο πάρκο, απαιτώντας:

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

● Άμεση απομάκρυνση του Μπάντμιντον και ακύρωση της σύμβασης παραχώρησής του.
● Απομάκρυνση των στρατοπέδων και περιορισμός στο ελάχιστο της διέλευσης οχημάτων και μόνο για τις έκτακτες ανάγκες.
● Επίλυση του ιδιοκτησιακού και ολοκλήρωση της παραχώρησης των προβλεπομένων στο Ν. 732/77 εκτάσεων.
● Απαγόρευση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στη Ζώνη Δ1 του Π.Δ. για τον Υμηττό, καμία οικοδομική άδεια να μην εκδοθεί για την ανέγερση νέων κτιρίων, χώρων ψυχαγωγίας και λοιπών εγκαταστάσεων.
● Να απομακρυνθούν άμεσα τα γραφεία της ΕΠΟ από το Πάρκο.
● Να ξηλωθούν παλαιές και νέες περιφράξεις και να ματαιωθεί κάθε απόπειρα τσιμεντοποίησης του χώρου από οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.
● Να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή-Ιλισίων με αντίστοιχες αρμοδιότητες και πόρους.
● Να προχωρήσει άμεσα το Σχέδιο Γενικής Διάταξης για το Πάρκο Γουδή-Ιλισίων με ενσωμάτωση των προτάσεων της Επιτροπής Αγώνα, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση του ειδικού Προεδρικού Διατάγματος για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή-Ιλισίων.

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή παλεύει εδώ και χρόνια για ένα πραγματικό πάρκο υψηλού πρασίνου στην περιοχή. Δυστυχώς, παρόλο που το πάρκο θεσμοθετήθηκε το 2011 ως Μητροπολιτικό, μια σειρά από ετερόκλητες και ασύμβατες λειτουργίες εμποδίζουν τη λειτουργία του ως πάρκο (ιδιοκτησιακό, Μπάτμιντον, πάρκινγκ, χρήσεις νοσοκομείου Σωτηρία κλπ).

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η κατασκευή του Θεάτρου Μπάτμιντον κρίθηκε ως αντισυνταγματική. Παρ’ όλα αυτά σε συνθήκες αποσύνθεσης και διάλυσης των πάντων, σε συνθήκες μνημονίων και ληστρικών δανειακών συμβάσεων, σε συνθήκες που ξεπουλιέται η δημόσια υγεία, ακόμα και οι καλύτερες νομικές αποφάσεις κινδυνεύουν να μείνουν στα χαρτιά. Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής μας δεν αποτελούν προτεραιότητα, για την ακρίβεια αποτελούν εμπόδιο στην κερδοφορία των επιχειρηματιών.

Όπως γράφει σε ανακοίνωση της η επιτροπή αγώνα: «Εμπνεόμαστε και θαυμάζουμε τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές, την αναμέτρησή τους με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής, την άρνησή τους να δελεαστούν από τις περίφημες “θέσεις εργασίας”, που δήθεν θα δημιουργήσει η καναδική εταιρεία εξόρυξης χρυσού, υποθηκεύοντας την ίδια τη ζωή των μελλοντικών γενεών, δηλαδή το αληθινό χρυσάφι.

Οι αγωνιστές της Ιερισσού προβάλλουν παράλληλα ένα άλλο παραγωγικό πρότυπο, με κέντρο τον άνθρωπο, όπου θα εναρμονίζονται η παραγωγική διαδικασία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε σαν παθητικοί θεατές το επικοινωνιακό παιχνίδι κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης, της τεχνητής αντιπαράθεσης υπαρκτών κοινωνικών αναγκών και λειτουργιών προς τη μέγιστη αναγκαιότητα διαφύλαξης ενός από τους τελευταίους εναπομείναντες μεγάλους ελεύθερους δημόσιους χώρους στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Απαραίτητος όρος για τη σωτηρία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή είναι η δράση και η κινητοποίηση όλων μας. Δράση που θ’ αποκαλύπτει και θ’ αντιπαλεύει το πλέγμα των οικονομικών επιχειρηματικών συμφερόντων, που αντιστρατεύονται την ίδια τη ζωή της πόλης και έχουν στο στόχαστρο τον τεμαχισμό και την τσιμεντοποίηση του Πάρκου».

Συγκέντρωση στο Πάρκο Γουδή Τετάρτη, 5 Ιούνη 2013, ώρα 7 μμ.
Τέρμα οδού Γ. Παπανδρέου και Μ. Αλεξάνδρου (στο Στέγαστρο του Δήμου Ζωγράφου).

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία