Επιτροπή Αγώνα σωματείων και φορέων Αμπελοκήπων-Γκύζη-Πολυγώνου-Εξαρχείων: Έμπρακτη συμπαράσταση στους καθηγητές

Με μαζική συγκέντρωση και διαδήλωση στους δρόμους γύρω από τη λαϊκή αγορά της Πανόρμου το περασμένο Σάββατο (21/9) συνέχισε τις κινητοποιήσεις της η Επιτροπή Αγώνα σωματείων και φορέων Αμπελοκήπων-Γκύζη-Πολυγώνου-Εξαρχείων.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θάνος Λυκουργιάς

Η επιτροπή, που συγκροτήθηκε με κέντρο –αλλά όχι μόνο– τον απεργιακό αγώνα των καθηγητών, ανέπτυξε έντονη δράση τόσο για την ενημέρωση των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής, όσο και για την άμεση υποστήριξη των ίδιων των απεργών.

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, έγιναν απεργιακές φρουρές μαζί με απεργούς, περιοδείες σε νοσοκομεία επίσης με τη συμμετοχή απεργών που έρχονταν σε επαφή με τους συναδέλφους τους στην Υγεία, αφισοκολλήσεις και μοιράσματα φυλλαδίων, παρουσία με πανό στην απεργιακή συγκέντρωση στις 18/9 πλάι στην τοπική ΕΛΜΕ και μια πολύ πετυχημένη ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη 19/9, όπου καθηγητές συζήτησαν με τον κόσμο της γειτονιάς για τα προβλήματα στην Παιδεία, τους στόχους της απεργίας και την ανάγκη κοινού αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Στην ίδια την εξόρμηση του Σαββάτου, πάνω από 150 πολίτες διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία», «Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, αυτός που περισσεύει είναι ο Σαμαράς» και «Εμπρός λαέ, μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής».

Πολύ έντονο ήταν και το αντιφασιστικό μήνυμα της διαδήλωσης, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από πληρωμένο μαχαιροβγάλτη της Χρυσής Αυγής. Όπως ειπώθηκε και από μικροφώνου στη συγκέντρωση πριν τη διαδήλωση: «Οι μαζικοί φορείς της περιοχής μπαίνουμε μπροστά στον αντιφασιστικό αγώνα, γιατί ξέρουμε καλά ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το μακρύ χέρι του συστήματος είναι να δυναμώσουμε τον αντιμνημονιακό αγώνα, να αποδείξουμε σε όλους και ειδικά στη νεολαία ότι συλλογικά είμαστε ισχυροί και μπορούμε να νικήσουμε!».

Η διαδήλωση έτυχε θερμής ανταπόκρισης από όσους την παρακολούθησαν. Σε πολλές περιπτώσεις ο κόσμος χειροκροτούσε και όλοι ανεξαιρέτως έπαιρναν και διάβαζαν τις ανακοινώσεις που μοιράζονταν στο πλάι της διαδήλωσης. Επίσης, πολλές ήταν οι συζητήσεις που έγιναν με περαστικούς, πριν την έναρξη της πορείας, για την απεργία, την ανάγκη για αντιφασιστικό αγώνα, το αν μπορούμε να νικήσουμε.

Η απεργία των καθηγητών έχει αλλάξει αισθητά το κλίμα στην κοινωνία και φάνηκε ότι τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες είναι αναγκαίος και ταυτόχρονα ο καλύτερος τρόπος για να οργανωθούμε και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Οι ίδιοι οι απεργοί καθηγητές με τη βοήθεια της επιτροπής αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες και κέρδισαν αυτοπεποίθηση.

Τα επόμενα βήματα της επιτροπής ήταν η συνέχιση των απεργιακών φρουρών και η συμμετοχή στην γενική απεργία και στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις της εβδομάδας. Όποια και αν είναι η συνέχεια της απεργίας των εκπαιδευτικών, η επιτροπή αγώνα απέδειξε τη χρησιμότητά της και θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, μέχρι την τελική νίκη!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία