Επιτυχημένη η γιορτή της εφημερίδας μας

Φωτογραφία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή της εφημερίδας «Εργατική Αριστερά» το Σάββατο 3 Μάρτη, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Εμμανουέλα Ραπούση

Η «Εργατική Αριστερά» έκλεισε 11 χρόνια ζωής. Έντεκα χρόνια γεμάτα αγώνες και μάχες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια απέκτησε σταθερούς αναγνώστες και κράτησε σε συλλογικότητα συντρόφους και συντρόφισσες. Τίμησαν τη γιορτή με την παρουσία τους πάνω από 300 φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες.

Στη γιορτή μας παρευρέθηκαν οι εργαζόμενοι απεργοί από τη Χαλυβουργία και το Alter που μας δίνουν το παράδειγμα της απεργίας διαρκείας. Οι εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη καθημερινά με την εφημερίδα ενάντια στις απολύσεις και τις εφεδρείες στον ΟΑΕΕ, την Εθνοdata, τους δήμους, τα νοσοκομεία, εργαζόμενοι από το χώρο του Τύπου και άλλοι πολλοί. Οι φίλοι μας μετανάστες μαθητές από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και οι συναγωνιστές από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» που παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό σε κάθε γειτονιά. Τέλος σύντροφοι και συντρόφισσες από το ΣΥΡΙΖΑ και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής που χρόνια τώρα δίνουμε τη μάχη για τη ριζοσπαστική πολιτική του εγχειρήματος.  

Ο χώρος ήταν όμορφα στολισμένος από πανό με τα οποία είχαμε όλοι μαζί  βαδίσει στις μαζικές απεργίες και κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Με τις αφίσες που αρκετοί κολλήσαμε στη γειτονιά μας, στους χώρους εργασίας μας και στις σχολές μας. Με παλιά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας.

Η αίθουσα, όπου είχαν τοποθετηθεί η κουζίνα και το μπαρ, είχε τη δικιά της ζεστασιά. Όλοι και όλες περάσαμε από αυτή την αίθουσα γεμίζοντας τα πιάτα μας με σπιτικά φαγητά και σαλάτες που με μεράκι συντρόφισσες και σύντροφοι είχαν ετοιμάσει.

Ελκυστικό ήταν επίσης το βιβλιοπωλείο. Ήταν πλούσιο σε τίτλους βιβλίων οικονομίας, ιστορίας, κλασικούς της επανάστασης, λογοτεχνίας, που μας δίνουν την ευκαιρία να ενισχύσουμε τη γνώση μας, αλλά και να συζητήσουμε πώς θα παλέψουμε τα μνημόνια που έχουν επιβάλει στη ζωή μας κυβέρνηση, τρόικα και ΕΕ.

Αυτό που μας ένωσε όλους παλιούς και νέους, Έλληνες και μετανάστες ακόμα καλύτερα στο γλέντι ήταν η μουσική. Η τριμελής ορχήστρα είχε ετοιμάσει ένα ζωντανό και χορευτικό λαϊκό πρόγραμμα. Κατάφερε να μας σηκώσει για χορό από τα πρώτα τραγούδια και μας κράτησε κεφάτους μέχρι το τέλος της βραδιάς. Όλοι μας διασκεδάσαμε, χορέψαμε, συζητήσαμε, αλλά πολλοί ήταν και οι τυχεροί που κέρδισαν δώρα από τη λαχειοφόρο.

Οι φίλοι και φίλες της εφημερίδας έφυγαν δίνοντας μας συγχαρητήρια για την όμορφη βραδιά που είχαμε ετοιμάσει σε όλα τα επίπεδα.

Η «Εργατική Αριστερά» από αυτό το γλέντι πήρε μια ανάσα οικονομικής ενίσχυσης, σε μια περίοδο που όλα τα έντυπα της Αριστεράς αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα την έκδοση και τη ζωντανή διακίνηση της εφημερίδας μας.

Μια εφημερίδα με επαναστατικό λόγο που αποκαλύπτει τα ψέματα των «από πάνω», που οργανώνει τη μάχη των «από κάτω», που κρατάει το κόκκινο νήμα της ιστορίας των επαναστάσεων, που ενώνει την αντίσταση μας με τον υπόλοιπο κόσμο είναι απαραίτητη για το κίνημα και την Αριστερά.

 

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"331","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"width: 386px; height: 258px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

 

 

 

 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία