Απολύουν γιατρό μέσα στην πανδημία!

Φωτογραφία

Ανανέωση τώρα της σύμβασης εργασίας του γιατρού Κ. Καταραχιά

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η  κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με μια τους ακόμη απόφαση αποδεικνύουν ότι το μόνο που δεν τους νοιάζει είναι οι ανθρώπινες ζωές. Το κίνητρό τους παραμένει πεντακάθαρο. Είναι η εξυπηρέτηση της αδίστακτης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που έχει ισοπεδώσει τα δημόσια νοσοκομεία και που με κάθε της απόφαση εν μέσω πανδημίας προετοιμάζει το κλίμα για το οριστικό πέρασμα σε ένα μοντέλο υγείας με εκφυλισμένο και πλήρως αδυνατισμένο το δημόσιο τομέα. Σε ένα σύστημα υγείας όπου θα πλουτίζουν ιδιώτες, μεγαλοκλινικάρχες και έμποροι υγείας ενώ ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι είτε δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό είτε θα αναγκάζονται να γίνονται σκλάβοι για να ανταπεξέλθουν σε υψηλά κοστολογημένες υπηρεσίες.
Για την εξυπηρέτηση αυτής της πολιτικής δεν διστάζουν ακόμη και να στοχοποιούν ανθρώπους. Πολύ περισσότερο όσους τους χαλάνε τη σούπα προσπαθώντας να οργανώσουν τους εργαζόμενους στην υγεία για να αντισταθούν σε αυτές τις πολιτικές. Έτσι προχωρούν στην απόλυση (την ώρα που εκδίδεται η εφημερίδα τελειώνει η σύμβασή του) του προέδρου, την τελευταία πενταετία, του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας και γιατρού Κ. Καταραχιά. Μάλιστα έχουμε το πρωτοφανές γεγονός να γίνεται ανανέωση σε όλους τους επικουρικούς γιατρούς που είχαν προσληφθεί στα δημόσια νοσοκομεία και λήγει η σύμβασή τους πλην του Κ. Καταραχιά, μετά από 8 χρόνια εργασίας του στο νοσοκομείο.
Η διοίκηση του νοσοκομείου πιστεύει ότι βρήκε μια πιστευτή αφορμή για να αιτιολογήσει την απόλυση του Κ. Καταραχιά, όταν αυτός υπερασπίστηκε με το σωματείο του συναδέλφους του, γιατρούς και εργαζόμενους, τους οποίους καλούσε η διοίκηση του νοσοκομείου σε απολογία γιατί κόλλησαν Covid-19. Τον μετακίνησαν για αυτό το λόγο από το ακτινολογικό του Αγίου Σάββα στη ΜΕΘ του Σωτηρία και κατόπιν διέκοψαν τη σύμβασή του. Αυτή η στάση της διοίκησης του νοσοκομείου έχει ξεσηκώσει δικαιολογημένα την οργή των εργαζομένων στο νοσοκομείο και όχι μόνο. Το τελευταίο τρίμηνο έχουν υπάρξει μια σειρά κινητοποιήσεων και στο νοσοκομείο και στο υπουργείο Υγείας όπου οι εργαζόμενοι από όλη τη δημόσια υγεία εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον υπό απόλυση γιατρό. Απαιτώντας ταυτόχρονα μαζικές προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στα δημόσια νοσοκομεία και μονιμοποίηση όλου του επικουρικού και εργαζόμενου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προσωπικού.
Οι μαζικές κινητοποιήσεις χρειάζεται να συνεχιστούν και οι Ομοσπονδίες του χώρου (ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ) μαζί με την ΑΔΕΔΥ οφείλουν να καλέσουν απεργιακές κινητοποιήσεις άμεσα. Είναι απαράδεκτο να γίνεται απόλυση εκλεγμένου προέδρου σωματείου για εκδικητικούς λόγους. Αν αυτή η απόφαση περάσει τότε το μέλλον του συνδικαλισμού και στο δημόσιο θα είναι εξαιρετικά δυσοίωνο. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία