Camping resist.reclaim.revolt

Αυτοοργανωμένες διακοπές με πολιτικό χρώμα

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θωμάς Λεριάς

Για άλλη μια χρονιά το camping resist. reclaim.revolt και το rproject.gr θα δώσουν το καλοκαιρινό «παρόν» από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, στο camping «Αργοστόλι», στην πανέμορφη Κεφαλονιά. 
Σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη συγκυρία, έχοντας πίσω μας τόσους μήνες καραντίνας και απαγορεύσεων, το R-camping αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να ανταμώσουμε ξανά με συντρόφους/ισσες και φίλους/ες. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας οι ευρύχωρες εγκαταστάσεις του camping είναι έτοιμες να μας φιλοξενήσουν, για συλλογικές και οικονομικές διακοπές, απαραίτητες για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.
Δεν έχουμε όμως πίσω μας μόνο τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς αλλά και το ξαναζωντάνεμα των αγώνων και των μαζικών κινητοποιήσεων απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και τα αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού. Οι εμπειρίες διαφορετικών κινημάτων, αγώνων, αντιστάσεων θα συναντηθούν στο camping, έχοντας την άνεση να συζητήσουμε, να μάθουμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, που θα μας είναι χρήσιμες για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
Κεντρικό σύνθημά μας φέτος είναι το «Ένας άλλος κόσμος ήταν και είναι εφικτός!», ένα σύνθημα που έρχεται από τις αρχές του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, από τις μέρες της Γένοβα, 20 χρόνια από τη μεγαλειώδη διαδήλωση, που σηματοδότησε τη διεθνή επανεμφάνιση των κινημάτων αντίστασης ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο και το ρατσισμό. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν. Ήταν η αρχή της μαζικής αμφισβήτησης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της επανεμφάνισης στο πολιτικό προσκήνιο του μαζικού κινήματος και της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Φέτος συμπληρώνονται όμως και 150 χρόνια από την πρώτη εργατική επανάσταση της Παρισινής Κομμούνας, την πρώτη «έφοδο στον ουρανό» των καταπιεσμένων. Η επιστροφή στις ρίζες και την ιστορία των απελευθερωτικών οραμάτων της επανάστασης αποτελεί φάρο έμπνευσης για τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνουμε. Αποτελεί επίσης «υπενθύμιση» πως όλοι οι αγώνες μας είναι ψηφίδες στη μεγάλη υπόθεση για την αλλαγή της κοινωνίας.
Το τελευταίο διάστημα έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο η ηρωική Παλαιστινιακή αντίσταση. Θα συζητήσουμε για την ιστορία της Παλαιστίνης, το σιωνισμό και το καθεστώς απαρτχάιντ, αλλά και για το κίνημα BDS και το πως μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι/ες στις μάχες που δίνουν καθημερινά οι Παλαιστίνιοι απέναντι στο κράτος του Ισραήλ.
Εκτός από αυτά θα συζητήσουμε και για συγκεκριμένες μάχες του σήμερα, για την αντίσταση του κόσμου μας στις επιθέσεις που δέχεται. Η συζήτηση για το φεμινιστικό/ αντισεξιστικό, θέλουμε να αναδεικνύει τις μάχες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην παρενόχληση και τις κακοποιήσεις σε χώρους (σχολές, σχολεία, εργατικούς χώρους κ.α.) και τους τρόπους που μπορεί το φεμινιστικό κίνημα να χρησιμοποιεί για να κάνει τους αγώνες του πιο αποτελεσματικούς. Αντίστοιχα, θα συζητήσουμε για την κατάσταση στα πανεπιστήμια αλλά και για το ρόλο του ως ιδεολογικού μηχανισμού. 
Η επίσκεψή μας στην Κεφαλονιά θα συνδυαστεί με συζητήσεις στην περιοχή, με ανθρώπους των τοπικών κινημάτων και αντιστάσεων (τόσο από την Κεφαλονιά όσο και από τη Ζάκυνθο) απέναντι σε περιβαλλοντοκτόνα αναπτυξιακά σχέδια αλλά και συνολικά απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.
Καθημερινά, στο χώρο θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα και μπαρ, όπου όλοι/ες θα μπορούν να προμηθεύονται ό,τι χρειάζονται σε χαμηλές τιμές και στη λειτουργία των οποίων συμβάλλουμε όσοι και όσες συμμετέχουμε στο camping. Καθημερινά θα λειτουργεί επίσης και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων redmarks, για τα καλοκαιρινά αναγνώσματά μας.
Φυσικά το πρόγραμμα του camping θα έχει όπως και κάθε χρονιά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εκδρομή, γλέντι, πάρτι (πάντα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας), αλλά και θερινό σινεμά.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία