Με κόκκινο μελάνι

Πολιτικό σχόλιο

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνίου

ΠΑΤΣΗΔΕΣ…
Δικηγόρος με εισπρακτική εταιρεία, «κοράκι» του Σάλα στην Τράπεζα Πειραιώς, παράγοντας του ποδοσφαίρου, εκλεκτές σχέσεις με ισχυρά επιχειρηματικά κέντρα και την οικογένεια Μητσοτάκη, «μακεδονομάχος» και ρατσιστής. Με όλα αυτά τα «εφόδια» ο Α. Πάτσης, βρέθηκε βουλευτής της ΝΔ στη μονοεδρική των Γρεβενών το 2019. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις (πολλά από αυτά είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας από το 2020) έδειξαν ότι ο Α. Πάτσης, κάτοχος off-shore αν και βουλευτής, αγόρασε μέσω ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού κόκκινα δάνεια 63 εκατ. ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατ. ευρώ. Εισέπραξε επίσης με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τα ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές, πρόκληση που προκάλεσε την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου τους Γιώργου Κωνσταντόπουλου, αλλά όχι του Κυριάκου Πιερρακάκη, παρά την άμεση εμπλοκή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πέρα από το γεγονός ότι όλοι μέσα στη ΝΔ γνώριζαν για τις παρανομίες αυτές,  η περίπτωση Πάτση είναι μόνο μια «στιγμή» από το εκτενές πλιάτσικο στη λαϊκή κατοικία και περιουσία, που αποφέρει τεράστια ποσά στα αρπακτικά της αγοράς. Το τελευταίο από τα πολλά «μπουμπούκια» διεφθαρμένων πολιτικάντηδων και επιχειρηματιών που «ποτίζονται» στην αυλή των «αρίστων». Όταν τα νοικοκυριά κάνουν αιματηρές περικοπές εξαιτίας της ακρίβειας και οι τράπεζες ξεσπιτώνουν για χρέη λίγων ευρώ, η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική κοινωνικής λεηλασίας και το διαμοιρασμό δημόσιου χρήματος στα δικά της παιδιά. 
…ΚΑΙ ΚΟΡΙΟΙ 
Παρά τις προσπάθειες του Μαξίμου να ξεχαστεί η υπόθεση των υποκλοπών, το χτύπημα αυτή τη φορά ήρθε από τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα».  Στα έντυπα του Βαγγέλη Μαρινάκη, το τελευταίο Σαββατοκύριακο, φιλοξενήθηκαν εκτενή ρεπορτάζ που παρουσιάζουν τον μέχρι πρότινος στενότερο συνεργάτη και ανιψιό του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εισαγωγή του παράνομου λογισμικού Predator στην Ελλάδα και στις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων, ανάμεσα τους και τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Μεταξύ των τριών «φωτογραφίζεται» ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, αγαπημένο παιδί της Πρεσβείας και υποψήφιος με τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές, για να μην ξεχνιόμαστε… που όμως διατηρεί κάκιστες σχέσεις με τον Δημητριάδη. Την ίδια ώρα, η ισραηλινή εταιρεία Intellexa, που εμπορεύεται το Predator στην Ελλάδα, προς το παρόν παραμένει ανέλεγκτη, έξι μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Πολύτιμος χρόνος για να καλύψει τα ίχνη της και να παραμείνει στη χώρα, ερχόμενη σε συμφωνία με την κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε το «Inside Story». Είναι βέβαιο ότι ο «βούρκος» των παρακολουθήσεων έχει ακόμα να δώσει πολλά στοιχεία για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του Μαξίμου. Από τη μια οι Πάτσηδες και οι «κοριοί», από την άλλη η κοινωνική δυσαρέσκεια, «βγάζουν ζόρια» για το Μητσοτάκη και αναπόφευκτα θα υπάρξουν και πολιτικές συνέπειες. 
ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ 
Όπως είναι φυσικό, τα σκάνδαλα της κυβέρνησης και η αντιλαϊκή πολιτική της, φαντάζουν προνομιακό πεδίο για αντιπολιτευτική κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που αυτή γίνεται πάντα στο πλαίσιο της καθεστωτικής υπευθυνότητας και είναι εξ αρχής υπονομευμένη από τα έργα και τις ημέρες της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ. «Με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας είχαμε προστασία της πρώτης κατοικίας και τώρα χωρίς τρόικα μοιράζουν τα κόκκινα δάνεια της μεσαίας τάξης στους Πάτσηδες για πλειστηριασμούς», δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική του  συνέντευξη ο Αλ. Τσίπρας. Ξέχασε βέβαια ότι η κυβέρνησή του θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το ιδιώνυμο για όσους αγωνίζονταν κατά των εξώσεων και τη δυνατότητα πώλησης των κόκκινων δανείων σε funds. Για να μην μιλήσουμε για το χρηματιστήριο ενέργειας, με το οποίο θα ήταν «ωφελημένοι οι καταναλωτές», όπως υποσχόταν ο Γ. Σταθάκης το 2017 και σήμερα αποτελεί τον βασικό παράγοντα για τους λογαριασμούς-«ηλεκτροσόκ». Σωστή φαντάζει και η επιμονή στο θέμα των παρακολουθήσεων, μόνο που οι δεξιοί έχουν έτοιμη την απάντηση συμψηφισμού: «και εσείς τα ίδια δεν κάνατε με τον σύντροφο Πιτσιόρλα»; Με άλλα λόγια, εδώ και καιρό φαίνεται ότι ρίχνουν «άσφαιρα πυρά» εκεί στην Κουμουνδούρου. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία