Ζωγράφου Ανυπότακτη πόλη

Με συνεχείς παρεμβάσεις για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα και πυκνές περιοδείες στις γειτονιές της πόλης του Ζωγράφου, η ενωτική-δημοτική κίνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς «Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη» επιχειρεί να ενισχύσει το μήνυμά της, ενόψει των τοπικών εκλογών στις 26 Μάη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Σπύρος Αντωνίου

Τα μέλη της κίνησης, μακριά από την αντίληψη του «καλοχαιρέτα» υποψηφίου και των πελατειακών σχέσεων, προσπαθούν να αναδείξουν μια διαφορετική πολιτική φυσιογνωμία, απευθύνοντας ένα αγωνιστικό κάλεσμα στην πόλη, που συμπυκνώνεται στο κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της κίνησης: «Ενωτικά και Ριζοσπαστικά - Να κερδίσουμε ξανά τη ζωή μας»! 
Έτσι, πέρα από τη διοργάνωση εξαιρετικά πετυχημένων συνεστιάσεων, την Τρίτη 9/4 το απόγευμα βρέθηκαν στις γειτονιές των Άνω Ιλισίων, μαζί με τον επικεφαλής της «Ανυπότακτης» Χρίστο Τουλιάτο, συζήτησαν με τους περίοικους και μοίρασαν ανακοίνωση για το φλέγον θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. 
Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (28/3), δεκάδες κάτοικοι από τα Άνω Ιλίσια πήγαν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και την ανησυχία τους για τις τρεις κεραίες που υπάρχουν στην οδό Θεσσαλίας. Στον Δήμο Ζωγράφου, που είναι από τους πιο πυκνοκατοικημένους στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ είναι εγκατεστημένες 37 κεραίες, από τις οποίες οι 7 αδειοδοτημένες, ενώ για τις υπόλοιπες εκκρεμεί η αδειοδότησή τους. Ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος, αν τον συγκρίνουμε με τον αριθμό άλλων δήμων, που έχουν τις διπλάσιες κεραίες σε τετραπλάσια έκταση.
Ανάλογες δημόσιες τοποθετήσεις υπήρξαν τις τελευταίες εβδομάδες για το νέο νόμο αρπαγής της λαϊκής κατοικίας, το πάρκο Γουδή, την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία νέων νηπιαγωγείων, ώστε να εφαρμοστεί απρόσκοπτα η υποχρεωτική διετής προσχολική αγωγή. 
Συγχρόνως, εντός των ημερών, θα ολοκληρωθεί και το ψηφοδέλτιο της κίνησης. Από τα μέχρι στιγμής ονόματα που έχουν ανακοινωθεί, πρόκειται για νέους και παλιούς αγωνιστές της Αριστεράς, που δεν υποτάχθηκαν στη λογική του «ρεαλισμού» ή του σεχταρισμού και επιμένουν να διεκδικούν μια πόλη και έναν κόσμο με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και πραγματική δημοκρατία. Άνθρωποι τοπικών και άλλων κινημάτων που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για μια δημοτική κίνηση που λειτουργεί δημοκρατικά και προτάσσει την ενεργή συμμετοχή, τη συλλογική πάλη των κατοίκων για την υπεράσπιση των αναγκών τους, απέναντι στην αυταρχική λιτότητα του Κλεισθένη, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάθεση.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία