Η ακροδεξιά απάτη Σώρρα στο προσκήνιο

Φωτογραφία

Ακροδεξιά ρητορεία, εξωφρενικές ιστορίες συνωμοσίας, 600 δισ. ευρώ σε ομόλογα που θα αποπληρώσουν το κρατικό χρέος και τα χρέη ιδιωτών, εκβιασμοί και εσχάτως μια στυγερή δολοφονία στη Λαμία, έκαναν πρώτη είδηση τον Αρτέμη Σώρρα και το πολιτικό του μόρφωμα «Ελλήνων Συνέλευσις» (ΕΣΥ).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Σπύρος Αντωνίου

Ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Σώρρα, ο Χρήστος Μπαλαντίνας –κεντρικός ομιλητής της οργάνωσης σε εκδηλώσεις ανά την επικράτεια και γνωστός για τη σκληρότητα των μεθόδων του ενάντια σε όσους τολμούσαν να ασκήσουν κριτική ή να αποχωρήσουν από την οργάνωση– βρίσκεται προφυλακισμένος, καθώς ομολόγησε τη δολοφονία της 45χρονης παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα στη Λαμία. Η τελευταία, έχοντας πέσει θύμα της απάτης του Σώρρα, φέρεται να χρηματοδοτούσε σταθερά την οργάνωση και πιθανότατα βρέθηκε στο στόχαστρο του Μπαλαντίνα (με τον οποίο εικάζεται ότι διατηρούσε δεσμό), γιατί ο δράστης υποψιαζόταν ότι θα τον αντικαθιστούσε στην τοπική ηγεσία της ΕΣΥ.
Όπως συμβαίνει πάντα στις ακροδεξιές συμμορίες, ο Σώρρας προσπαθεί τώρα να αποκηρύξει τον Μπαλαντίνα, εκτοξεύοντας εναντίον του κατηγορίες για εμπόριο «μαντζουνιών», «μασονικές στοές» και άλλα παραληρηματικά. 
Οι μισαλλόδοξες και εγκληματικές πρακτικές του Σώρρα και των στελεχών του είναι απόρροια της ιδεολογίας τους, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, κάθε είδους συνωμοσιολόγοι τσαρλατάνοι βρίσκουν την ευκαιρία να μολύνουν την κοινωνία με το εθνικιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο. Οι απόψεις Σώρρα, μείγμα ακραίου αντισημιτισμού και αρχαιοελληνικού αποκρυφισμού, έτυχαν αποδοχής μέσω της απελπισίας αρκετών θυμάτων των μνημονίων, που πίστεψαν ότι τα χρέη τους θα συμψηφιστούν με τα 600 δισ. που ισχυρίζεται ότι ο κατέχει ο Σώρρας, όταν ο Μπιλ Γκέιτς διαθέτει περιουσία μόλις...75 δισ. δολάρια. Και μάλιστα ότι το υπέρογκο αυτό ποσό προήλθε από την πώληση τεχνολογίας του Απόλλωνα, ώστε να ταξιδεύουν τα διαστημόπλοια με φτηνά καύσιμα, στον πρόεδρο Ομπάμα και στη NASA! Κάπως έτσι η ΕΣΥ βρέθηκε με πάνω από 200 γραφεία σε όλη τη χώρα και χιλιάδες εξαπατημένοι, κατόπιν προτροπής του αρχηγού, βρέθηκαν να στέλνουν εξώδικα, ζητώντας να πληρωθούν τα χρέη τους στο δημόσιο από τα υποτιθέμενα ομόλογα του «εθνικού ευεργέτη». 
Η καλοστημένη απάτη του Σώρρα ενισχύθηκε και από τη δικαστική απόφαση του 2013, η οποία ουσιαστικά πιστοποιεί την ύπαρξη του ποσού των 600 δισ. ευρώ. Χρειάστηκε η διενέργεια έρευνας κατά διευθυντή του ΟΑΕΕ για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν προχώρησε στον συμψηφισμό οφειλών με τα εξώδικα Σώρρα, ώστε να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με την υπόθεση και να ανασυρθούν από το αρχείο μια σειρά δικογραφίες που αφορούν τον Σώρρα και στελέχη της ΕΣΥ.
Ίσως ο Σώρρας να διατηρεί σχέσεις με δικαστές ή επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην επικερδή επιχείρηση κοροϊδίας απεγνωσμένων και «ψεκασμένων». Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι αν δεν είχε διαπραχτεί η δολοφονία της παιδοψυχιάτρου, το μόρφωμα Σώρρα θα απολάμβανε ακόμα την κρατική ανοχή και θα συνέχιζε ανεμπόδιστα τη δράση του, όπως π.χ. στην Κρήτη όπου πρωτοστατεί στην αντιπροσφυγική υστερία ή τις χυδαίες προσβολές στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου και κατά των ατόμων με ειδικές ανάγκες. 
Την ίδια ώρα, με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Σώρρα, μια σειρά καθεστωτικά «παπαγαλάκια» και γνωστοί προπαγανδιστές του πολιτικού «ορθολογισμού», ενθαρρυμένοι και από τη ραγδαία μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επιδοθεί στην κατασυκοφάντηση οποιασδήποτε αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, ταυτίζοντας τον αντιμνημονιακό αγώνα, το κίνημα «δεν πληρώνω» και το δίκαιο αίτημα για «διαγραφή του χρέους», με όσα ζοφερά εκπροσωπεί ο Σώρρας και οι όμοιοί του. Όσο και να καταφεύγουν στη θεωρία των δύο άκρων, όσο και να θέλουν να παγιωθεί το κλίμα απογοήτευσης και να εμπεδωθεί το «όλα είναι μάταια», ξέρουν πολύ καλά ότι η επιμονή στο δρόμο της ανατροπής της ευρωλιτότητας και της μνημονιακής σήψης είναι η μόνη απειλητική απάντηση για το σύστημα και τις νεοφιλελεύθερες, σοσιαλφιλελεύθερες ή ακροδεξιές εκδοχές του. 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία