Η ελπίδα βρίσκεται στους συλλογικούς μας αγώνες στις γειτονιές

Μετά από 10 χρόνια μνημονιακών πολιτικών από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ζωή μας και οι γειτονιές μας έχουν αλλάξει.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Δέσποινα Λαγδά, υποψήφια δήμαρχος με την κίνηση «Ανυπόταχτες Γειτονιές Δάφνης-Υμηττού»

Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), που το κράτος υποχρεούται να αποδίδει στους δήμους, έχουν μειωθεί πάνω από 60%, όπως τα προβλεπόμενα τον Μάρτη του 2019 για το διάστημα 2020-2023 για τον Δήμο μας, ενώ οι δήμοι υποχρεούνται να έχουν πλεονασματικούς ή ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς 
Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική διαχείριση στα πλαίσια του Καλλικράτη και του Κλεισθένη. Δεν διεκδικούμε ψήφους ανάθεσης στις δημοτικές εκλογές του Μάη, αλλά ψήφο συμμετοχής στους αγώνες της επόμενης μέρας. Με συλλογική οργάνωση των κατοίκων από τα κάτω, με ανοιχτές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. 
Χτίζουμε συλλογικότητες που μας χωράνε όλες και όλους: εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαία, γυναίκες, φοιτητές, μαθητές, άτομα με αναπηρίες, μετανάστες, πρόσφυγες, μέλη της LGBTQ+ κοινότητας. Οικοδομούμε γειτονιές της συμμετοχής και της αλληλεγγύης ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.  
Δημιουργήσαμε κίνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς των κινημάτων στο δήμο μας, συνεχίζοντας την παρέμβαση (κυρίως έξω, αλλά και εντός των συμβουλίων του Δήμου) και τη δράση μας στις γειτονιές όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, επιμένοντας στην ανάγκη ενότητας και κοινής κινηματικής και πολιτικής δράσης των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που παρεμβαίνουν στην πόλη μας. Για την ανάπτυξη ενός ενωτικού μαχητικού κινήματος ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών, που θα προτάσσει την άρνηση πληρωμής και διαγραφή του χρέους των δήμων και του κεντρικού κράτους, την απειθαρχία, ανυπακοή και αποδέσμευση από την ΕΕ. 
Το επόμενο διάστημα έχουμε να δώσουμε μεγάλες μάχες στις γειτονιές της Δάφνης και του Υμηττού ενάντια στην εκμετάλλευση των ελεύθερων-δημόσιων χώρων από ιδιώτες, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και των λειτουργιών του δήμου, ενάντια στην εκχώρηση ακινήτων και εκτάσεων στο υπερταμείο. Για τη δημιουργία και τη στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχουμε ανάγκη, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας στις γειτονιές.
Πρώτος στόχος είναι το ζήτημα της ΠΥΡΚΑΛ και της Γυμναστικής Ακαδημίας. Απαιτούμε να γίνουν πάρκο, με δημόσιο έλεγχο, με χώρους αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού.
Στη διακήρυξή μας υπάρχουν οι επισημάνσεις και οι προτάσεις μας για τα ζητήματα που ανοίγουμε στις γειτονιές μας. Πάντα στο πλαίσιο της κινηματικής διαδικασίας! Για να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία, αυτή των ονείρων που κέντρο έχει τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, όπου χωράμε όλοι και όλες.
Για μια κοινωνία με στόχο να γλιτώσει το παιδί, για να υπάρχει ελπίδα.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία