Η ευρωπαϊκή αντικαπιταλιστική Αριστερά συζητά

Μέσα σε μια πρωτοφανή οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που διαπερνά την Ευρώπη από τον Βορρά μέχρι το Νότο, σε μια εποχή που η φρίκη του πολέμου οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στο θάνατο και στην προσφυγιά, που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκβιάζουν τους λαούς, καταργώντας τη δημοκρατία και οδηγώντας τους βίαια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να απαντήσουμε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια «φτάνει πια».
Διανύουμε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από βασανιστικά ερωτήματα για το πώς μπορούμε να ανατρέψουμε τη λιτότητα και να αλλάξουμε τα πράγματα, για το πώς μπορούμε να χτίσουμε πλατιά κόμματα που θα προσφέρουν μαζικές και ριζοσπαστικές εναλλακτικές που δεν θα υποχωρούν στο ρεαλισμό και στην πολιτική του «δεν υπάρχει εναλλακτική».
Σε αυτές τις συνθήκες τις τόσο δύσκολες, αλλά και γεμάτες ελπιδοφόρα παραδείγματα, αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια  μεγάλη διεθνή συνάντηση στην Αθήνα. Στις 4-5-6 Νοέμβρη αγωνιστές και αγωνίστριες, συνδικαλιστές-τριες, οι άνθρωποι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της αντίστασης, που παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό, που διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, που προσπαθούμε να χτίσουμε πλατιά κόμματα που θα συσπειρώνουν και θα εμπνέουν την κοινωνία, συναντιόμαστε στην Αθήνα. Μαζευόμαστε για να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες για την ευρωπαϊκή κρίση, για να συζητήσουμε πώς όλο και περισσότερα κράτη στρέφονται σε επικίνδυνες εθνικές λύσεις, προβάλλοντας πολιτικές εθνικής κυριαρχίας, για το πώς η ευρωζώνη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την εφαρμογή μεταβατικών ριζοσπαστικών προγραμμάτων.
Στο κέντρο της προσοχής μας είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία μετά το Brexit, οι εξελίξεις στο Ισπανικό κράτος και η προσπάθεια μιας αντικαπιταλιστικής προοπτικής μέσα στο Podemos, καθώς και το κλείσιμο του πολιτικού κύκλου που άνοιξε με τα κινήματα των πλατειών, το πολιτικό πείραμα στην Πορτογαλία, αλλά και οι εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, και στο χτίσιμο μιας σοσιαλιστικής εναλλακτικής.
Ίσως η πιο δύσκολη συζήτηση από όλες να αφορά την ελληνική εμπειρία, την ελπίδα που γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη μετά την προδοσία της κυβέρνησης Τσίπρα και την ακύρωση της λαϊκής εντολής που εκφράστηκε με μεγαλειώδη τρόπο στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Σε αυτές τις συνθήκες, η αντικαπιταλιστική ριζοσπαστική Αριστερά, η Αριστερά που παλεύει ενάντια στην καταπίεση κάθε είδους, ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και το σεξισμό, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμα και αν ξεκινά από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες οφείλει να συζητά και να συντονίζεται.
Όλες οι αγωνίστριες-ές που όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε μαζί στις μεγάλες και μικρές ευρωπαϊκές μάχες δύο χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση που έγινε τον Μάρτη του 2013, ξαναβρισκόμαστε με διαφορετικά συμπεράσματα, αλλά με την ίδια θέληση και αίσθηση του επείγοντος να υπερβούμε τις αντικειμενικές δυσκολίες και να αποδείξουμε ότι η εναλλακτική δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή. 
Καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια από την επαρχία και την Αθήνα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση και στις συζητήσεις που θα γίνουν. 
Για τη διευκόλυνση της παρακολούθησης των συζητήσεων θα υπάρχουν μεταφραστικές καμπίνες, έτσι ώστε με τα ακουστικά που θα προμηθεύεστε από το φουαγιέ να παρακολουθείτε την ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Επίσης στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Red Marks καθώς και άλλες γνωστές εκδόσεις με ιστορικό και πολιτικό βιβλίο, τους «κλασικούς», λογοτεχνία και πολλές καινούργιες εκδόσεις σε χαμηλές τιμές. Για τα μικρά παιδιά θα λειτουργεί παιδότοπος για τη δημιουργική τους απασχόληση. Όλες τις ώρες θα υπάρχει καφές και σάντουιτς στο χώρο ενώ το Σάββατο το μεσημέρι θα υπάρχει διάλειμμα για φαγητό. Όσες και όσοι ταξιδεύουν από επαρχία και χρειάζονται φιλοξενία μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 210-3306286.